StoryEditor

Ringier Axel Springer Slovakia predstavuje moderný integrovaný Newsroom

07.11.2011, 23:00

Multimediálne vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia odštartovalo včera (7. novembra 2011) moderný Newsroom. Projekt pripravovalo 15 mesiacov.

Prípravy a analýzy redakčných procesov predchádzali samotnej rekonštrukcii priestorov a zavedeniu nových technológií. Newsroom spája printové redakcie denníka Nový Čas, sobotňajšej prílohy Nový Čas víkend, týždenníka Nový Čas Nedeľa, mesačníka Nový Čas špeciál Krížovky a obsahové online produkty Čas.sk, Lesk.sk, Adam.sk a Tivi.sk.

Priestory redakcie Nový Čas prešli rekonštrukciou a stal sa z nich úplný open space. Ústredným prvkom Newsroomu je tzv. rozhodovacie centrum a obrovská obrazovka, ktorú tvorí 12 veľkých priemyselných monitorov s HD rozlíšením. Redakcia na monitoroch môže nepretržite sledovať priebeh výroby novín, ale aj aktualizované grafy návštevnosti portálu Čas.sk a iných internetových stránok, aktuálnu podobu Čas.sk na webe či vysielanie vybraných televíznych staníc.

„Redakcia bude v Newsroome využívať najmodernejšie technológie pre multimediálne vydavateľské domy. Už v septembri 2011 začala používať redakčný systém Woodwing. Redaktori sú vybavovaní výkonnejšími počítačmi, notebookmi, monitormi, dostanú nové smartphony, malé kamery, fotoaparáty, modernizovali sme aj vybavenie videotímu, s ktorým budú môcť robiť kvalitnejšie videá. Všetky technológie pre vydávanie tlačených titulov sú veľmi úzko prepojené s CMS (Content Management System) pre publikovanie na Čas.sk a všetkých jeho podsekciách. Redaktori môžu veľmi rýchlo a s podporou automatizovaných systémov publikovať obsah, či už text, obrázky, video alebo zvuk naprieč všetkými titulmi,“ povedal o technologických novinkách vo vydavateľstve Ringier Axel Springer Slovakia Marián Pavel, ktorý projekt Newsroomu počas uplynulých 15 mesiacov viedol.

Zdroj: Ringier Axel Springer Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 12:12