StoryEditor

Ringier preberá festival Rose d’Or k jeho 50. výročiu

30.09.2009, 00:00

Spoločnosť Ringier získala práva k značke festivalu Rose d’Or Festival a rozširuje tak svoju oblasť zábavy. Ceny Zlatej ruže (Rose d’Or) patria v celosvetovom meradle k najrenomovanejším cenám v oblasti televízneho vysielania.

 

Festival oslávi v roku 2010 svoje 50. výročie obohatený o ohliadnutie sa za päťdesiatimi rokmi svojej histórie. Ako nový termín konania bola určená jeseň, a to od 18. do 22. septembra v KKL Luzern.

Rose d'Or patrí k najvýznamnejším festivalom televíznej zábavy na svete. Po Montreux, ktoré bolo v rokoch 1961 až 2003 prvým miestom konania, sa festival koná od roku 2004 v Luzerne. Podstatou festivalu zostáva aj naďalej medzinárodná súťaž programov televíznej zábavy.

Ringier preberá festival od Freddy Burger Management. Nový predseda správnej rady spoločnosti Rose d’Or AG, Marco Castellaneta: „Freddy Burger postavil vďaka svojej organizácii festival Rose d’Or v Luzerne na pevné nohy. Ringier si získaním práv k tomuto dôležitému festivalu posilní svoje aktivity v oblasti zábavy.”. Aj Freddy Burger považuje túto zmenu za dobrý krok: „Ringier má medzinárodné zameranie a disponuje nevyhnutným know-how v odbore televízia - Rose d’Or je teda v tých najlepších rukách.”

Festival Rose d’Or v posledných rokoch stále viac získava charakter akéhosi fóra a jedného z najdôležitejších miest stretnutí nositeľov rozhodnutí svetového mediálneho oboru – fóra, ktoré sa budú v budúcnosti rozvíjať a zdokonaľovať. Tieto plány majú v Luzerne vysokú podporu. “Mesto Luzern je veľmi poctené, že sa spoločnosť Ringier zasadzuje za úspešnú budúcnosť najdôležitejšieho fóra pre vývoj televíznej zábavy”, hovorí starosta Luzernu Urs W. Studer. “Festival Rose d’Or hrá ústrednú rolu v stratégii ´Film a televízia Luzern´.

Kantón a mesto Luzern plánujú spolu s ďalšími partnermi založiť nadáciu zameranú na dlhodobú podporu poslania a úloh festivalu Rose d'Or“. Skutočnosť, že má v budúcnosti rozšíraiť aj rámcový program Luzernu teší aj riaditeľa pre turizmus Marcela Perrena: „Festival Rose d'Or pre nás v rámci nášho charakteru ako festivalového mesta predstavuje jednu z najvýznamnejších akcií a je podporou celosvetového imidžu mesta Luzern“.

Z nového majiteľa má radosť aj predseda poradného zboru Rose d'Or a poverený zástupca BBC, David Liddiment: „Je skvelé, že spoločnosť Ringier, ku ktorej sa viaže veľká vlastná história, preberá festival Rose d'Or k jeho päťdesiatinám. Som presvedčený, že tento mediálny podnik si bude veľmi vážiť tradičné hodnoty Rose d'Or a že spolu s rozšírením aktivít povedie festival do úspešnej budúcnosti“.

Pre Marca Walder, kontateľa spoločnosti Ringier Schweiz, má ďalšie dotváranie profilu festivalu nesmierny význam: „Rose d'Or nám poskytuje znamenitú možnosť na ďalšie rozširovanie a zdokonaľovanie našich aktivít v oblasti zábavy v súlade so stratégiou“.

Ďalšie informácie o organizácii festivalu Rose d'Or a prvé podrobnosti o programe jubilea budú k dispozícii v decembri. Už teraz je isté, že 50. ročník festivalu Rose d'Or sa bude konať od 18. – 22. septembra 2010 v Luzerne. Ceny sa budú udeľovať dňa 21. septembra v Kultúrnom a kongresovom centre Luzern (KKL Luzern). Večer, dňa 22. septembra sa v rámci exkluzívnej gala akcie oslávi zlaté jubileum festivalu.

Zdroj: Ringier Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 20:37