Recipe for Life
StoryEditor

Slovensko vo veľkom nakúpilo poľské programy (video)

21.03.2014, 14:29
Na Slovensko príde nový seriál z Poľska, cestopis s novinárkou z National Geographic alebo filmy Andrzeja Wajdu. Prečítajte si podrobnosti.

Na Slovensku budeme môcť sledovať novú poľskú televíznu produkcia. Poľská komerčná televízia TVN predala na náš trh viacero titulov. Informuje wirtualnemedia.pl.

Slováci uvidia minimálne dve poľské série Przepis na życieKobieta na krańcu świata a film Listy do M. Nákupca nebol zverejnený, európsku produkciu však najčastejšie získava RTVS. Ako ďalej uvádza wirtualnemedia.pl, naša RTVS získala na najbližšie obdobie aj práva na klasické filmy Andrzeja Wajdu Brezový háj (Brzezinę), Wielki Tydzień a Svätá tráva (Tatarak).

Przepis na życie (Recipe for Life) je súčasný dramatický seriál, ktorého hlavnou hrdinkou je žena hľadajúca rovnováhu medzi snami, svojimi vášňami a slobodou. Zamestnávateľ sa jej otočí chrbtom, manžel si nájde mladšiu, tínedžerská dcéra rebeluje a hlavná predstaviteľka - vášnivá kuchárka sa učí žiť život "mimo receptu". Od roku 2011 vzniklo päť sérií, respektíve 65 hodinových častí. Predáva sa aj ako formát, k nám však pôjde hotový poľský produkt.

Slováci kúpili aj Kobieta na krańcu świata (Woman at the End of the World). Ide o 36-dielnu cestovateľskú sériu, ktorou sprevádza novinárka Martyna Wojciechowska z časopisu National Geographic. Divákom predstavuje výnimočné ženy, náboženstvá, kultúry a profesie. Epizódy majú polhodinovú dĺžku.

Listy do M. (Letters to Santa) je celovečerný film s vianočnou tematikou - najúspešnejší poľský film v kinách v roku 2011.

Všetky programy Slovensku predala TVN Distribution. Za svoje najúspešnejšie tituly označuje práve Przepis na życie a Kobieta na krańcu świata. Prvý sa v minulosti predal napríklad do Číny, Ruska a Maďarska, druhý do Francúzska, Španielska, Belgicka či Švédska.

http://youtu.be/y3IxARurLFw

http://youtu.be/hY2Jdin6N3M

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 07:40