Silvester 2009. Foto: TV MarkízaTV Markíza
StoryEditor

TV Silvester 2013: Budú Susedia aj veľa češtiny

12.11.2013, 08:00
Televízie Markíza, Joj a RTVS postupne odhaľujú plány, čo chystajú na záver roka. Prinášame viac informácií.

Spoločný federálny projekt, Vacvalová s Andrasym, Susedia, Panelák či šou na Joj. Aj taký bude televízny Silvester 2013.

Markíza chystá na posledný deň roka 2013 klasiku: podľa predbežných plánov ponúkne reprízovú šou Partička, Susedov a To najlepšie z Uragánu. Medzi 22. hodinou a polnocou figuruje v plánoch aj program Silvester 2013 - zatiaľ bez bližších informácií, či pôjde o reprízu alebo premiéru. Po polnoci odvysiela koncert Michal David v Lucerne.

Joj odštartuje Silvestra špeciálnou epizódou Paneláku. Silvestrovský Panelák bude nasledovať vlastná takmer trojhodinová šou Silvester 2013. Po polnoci naservíruje Joj šlágre, avizuje dvojhodinový Senzi Nový rok 2014. Sesterský kanál Plus podľa predbežných informácií 31. decembra 2013 zreprízuje staršie silvestrovské vydania Paneláka.

Verejnoprávna RTVS tiež ponúkne premiérový obsah. V spolupráci so susednou ČT vyrobí šou Kouzelný Silvestr. "Na Silvestra odvysielame veľkú silvestrovskú šou. Okrem češtiny sa tu občas objaví aj slovenčina. Túto šou dávame dokopy so Slovenskou televíziou, ktorá nás o to požiadala," cituje DigiZone.cz riaditeľa Českej televízie Petra Dvořáka. Moderátorom za slovenskú stranu bude Peter Marcin. Ako povedal pre Nový Čas Nedeľa, podieľa sa aj na scenári a na spoluprácu ho oslovil režisér Peter Núñez. RTVS chystá tiež špeciálne koncoročné vydanie Nikto nie je dokonalý. Pravdepodobne pôjde o posledné vydanie, ktoré budú uvádzať Elena Vacvalová a Oliver Andrásy. Vacvalová totiž pre Eurotelevíziu povedala, že obaja ako moderátori končia. Relácia sa bude na Jednotke vysielať aj v roku 2014, avšak s inými hostiteľmi. Andrásy ostane ako režisér.

O čom je spoločný projekt ČT a RTVS Kouzelný Silvestr
zdroj: prezentácia ČT

"Najväčšie české a slovenské hviezdy na zábavnej ceste časom. Slávne hity, svetové kúzla a silvestrovskú porciu humoru v podaní legendárnych komikov servírujú Martin Dejdar a Peter Marcin. Predstavia sa napríklad Karel Gott, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Richard Muller či Miro Žbirka."

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 13:29