The Price Is Right. Reprofoto YouTube
StoryEditor

V televízii urobili drahý omyl. Súťažiaca dostala bez námahy auto (video)

07.04.2015, 10:00
Súťažiaca sa vďaka nepozornosti televíznej modelky dostala k autu. V konečnom dôsledku však z toho vyťažila aj stanica. Pozrite si video.

V televíznej šou Cena je správna (The Price is Right) vyrobili zrejme najväčší omyl v takmer 60-ročnej histórii. Televíziu stál 20-tisícové auto, ale na druhej strane priniesol veľkú medializáciu.

Vo štvrtkovej epizóde, ako informuje CNBC, mala súťažiaca Andrea mala uhádnuť cenu auta Hyundai Sonata SE. Prvý pokus jej nevyšiel, ostávali jej ešte dva. Modelka Manuela Arbelaez, ktorej úlohou je otáčať cenovky, však pochybila. Nečakala na ďalší tip súťažiacej a hneď odkryla ďalšiu cenovku - tú správnu. "Vyhrala som," skríkla súťažiaca. A tak aj bolo - The Hollywood Reporter si overil, že CBS jej naozaj auto dala.

Stanicu to stálo auto v hodnote 21 960 dolárov (20 227 eur), no na druhej strane prinieslo výraznú medializáciu. "Incident" sa podľa Google News dostal do vyše 500 médií, písal o ňom aj USA Today, New York Post, CNN, Mashable či bloger Perez Hilton. Mediálna hodnota bola oveľa vyššia než cena auta.

Samotné video má na oficiálnom YouTube The Price Is Right vyše 14 miliónov videní, nepočítajúc ďalšie kontá, kde sa objavilo tiež. Pritom sledovanosť šou v televízii je okolo 6 až 6,5 milióna podľa dát Nielsen.

Medializácia bola pozitívna, okrem relácie pomohla zviditeľniť aj modelku Manuelu Arbelaez ktorá o tom tweetovala a povedala, že sa to pre ňu dobre skončilo:

Na situáciu zareagoval aj Hyundai, ktorý jej post retweetoval:

Takto vyzeral prešľap vo vysielaní:

https://youtu.be/UmsyEMFYsus

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 00:20