Larry Hagman, Linda Gray, Patrick Duffy a Brenda Strong v seriáli Dallas
StoryEditor

Vynovený Dallas sa uviedol nadpriemerne

15.06.2012, 15:30

Nasledovať bude nasadenie na 170 svetových trhoch.

Novodobá verzia americkej seriálovej klasiky Dallas sa uviedla dobre. Jej štart na káblovej stanici TNT sledovalo v stredu večer 6,9 milióna Američanov.

Podľa tlačovej správy to znamená post najsledovanejšej káblovej seriálovej premiéry v tomto roku. Dallas bol vo svojom vysielacom čase v stredu od 21. do 23. hodiny lídrom a prekonal všetky, nielen káblové televízie. Keby išiel na nekáblovej stanici, zaradil by sa s najväčšou pravdepodobnosťou do týždennej top 10. Dobré výsledky mal aj v mladej cieľovke: v skupine 18-49 ho pozeralo 1,9 milióna ľudí.

Podľa The Wall Street Journal mala stanica TNT dlhodobé problémy udržať si divákov v strede týždňa. Šéf programu Michael Wright vyjadril nádej, že Dallas im otvorí nový priestor. Stanica zainvestovala do marketingu: súčasťou 360-stupňovej komunikácie boli aj sociálne médiá, stránky postáv s informáciami z pôvodného seriálu a účty na Twitteri pre každú postavu. Vznikla tiež interaktívna hra.

Po úspechu v USA sa distribučná spoločnosť Warner Bros. International Television Distribution pokúsi aj o medzinárodný prienik. Ako informuje L.A. Times, od jesene sa ho postupne chystá uviesť na 170 trhoch sveta. Na Slovensku je jej obchodným partnerom Markíza/Doma. Tá zatiaľ akvizíciu nepotvrdila.

Ako povedala pre The Wall Street Journal výkonná producentka Cynthia Cidre, nejde o remake seriálu, ale pokračovanie po 20 rokoch. Pôvodný Dallas absolvoval televíznu premiéru v roku 1978 a na obrazovkách sa udržal 14 sezón. Najsledovanejšia epizóda Who Shot J.R.? mala 41-miliónovú sledovanosť.

 

Mohol by seriál zaujať aj v našom regióne?

Odpovedá Peter Sirovec, bloger zo Serialy.sk: "Určite. Ide totiž o ten istý seriál, akurát že sa odohráva o 20 rokov neskôr. Pravda, dôraz je na novej generácii, ale aj postavy, ktoré sme si kedysi zamilovali resp. milovali nenávidieť (J.R.), majú tu dôležitú úlohu. A vďaka tomu si seriál užijú ako skalní fanúšikovia, teda staršia generácia, tak aj tí, ktorí ho poznajú iba z počutia od rodičov... Prívlastky ako remake či reboot nie sú teda na mieste. Je to jednoducho pokračovanie..."

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 18:07