Miroslav Motejlek
StoryEditor

Zakladateľ Motejlek odchádza z projektu motejlek.com (aktualizované)

28.04.2016, 14:29
Miroslav Motejlek opúšťa ekonomický web spolu s kolegom, Petrom Skočdopole. Jeden z dôvodov môže byť podozrenie z insider tradingu.
 
Miroslav Motejlek a Petr Skočdopole, doterajší autori webu motejlek.com, lawyersmotejlek.com, travelmotejlek.com energymotejlek.com, končia na konci apríla s publikovaním článkov na týchto projektoch, píše o tom mediahub.cz. Dnes to oznámili na webe Motejlek.com.

Miroslav Motejlek už nie je ani konateľom motejlek.com, s.r.o. Novým konateľom sa stal Branislav Gordan.

"Čo bude ďalej s webmi neviem. Je to vec nového konateľa. My teraz chystáme nový projekt. Viac vám k tomu v tejto chvíli nemôžem povedať," povedal pre Mediahub.cz Petr Skočdopole z Motejlek.com.
Spoločnosť nedávno oznámila rast tržieb aj zisku.

Otázkou tak zostáva, ako veľká je prípadná ponuka, na ktorú Miroslav Motejlek s Petrom Skočdopolem prikývli a opustili tak výborne sa rozbehnutý projekt a ako na to všetko budú reagovať predplatitelia, ktorí si dopredu zaplatili za exkluzívne správy  práve od ich dvoch. Možným dôvodom odchodu by totiž mohli  byť hádky s investorom Ondrejom Tomkom.

Podľa aktuálnych informácií webu mediahub.cz,  je jedným z dôvodov rozchodu dlhoročných spolupracovníkov  podozrenie Motejlka z takzvaného insider tradingu, teda obchodovania s cennými papiermi korporácie niekým, kto o nich má neverejné informácie. Napríklad o možnom vyplatení emisného ážia akcionárom. Za to začala Motejlka vyšetrovať Česká národná banka.

„Podozrenie z insider tradingu so mnou priamo nesúvisí, to je medzi Miroslavom a ČNB. Je to len kvapka dokresľujúca správanie sa Miroslava  Motejlka, ktoré sa prejavilo po tom, kam až server došiel. Z môjho pohľadu sú tam ďalšie konsekvencie, kotré majú podľa mňa ešte vyššiu právnu rovinu," povedal Lidovým novinám Tomek.

 

 

Miroslav Motejlek Je jedným z najuznávanejších ekonomických novinárov. V rokoch 2000 2008 šéfoval ekonomickej rubrike v časopise Týždeň. Ten opustil po nezhodách s majiteľom a stal sa vedúcim reportérov v Českom rozhlase. V roku 2010 založil stránku motejlek.com. Vďaka tomu sa považuje za priekopníka plateného obsahu na internete. Jeho projekt bol postavený na exkluzívnych informáciách zo sveta biznisu.

Branislav Gordan je  len dvadsaťsedemročný absolvent VŠE. Pracuje pre  Coober Fund Ondreja Tomka.  Tomek bol od začiatku investorom podieľníkom v motejlek.com.



 

Zdroj: mediahub

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:58