Miloslava Zemková
StoryEditor

Zemková: Obrátim sa na súd

14.06.2012, 11:09

Rada RTVS "dôrazne odmietla" dôvody, pre ktoré chcú členovia mediálneho výboru odvolať šéfku RTVS.

Miloslava Zemková na práve prebiehajúcom zasadnutí Rady RTVS komentovala návrh mediálneho výboru na jej odvolanie. "Z mojej strany nedošlo k žiadnemu pochybeniu. Jediné, čo mi ostáva, je právna ochrana. Po zvážení všetkých možností som dospela k záveru, že podám na súd návrh na vydanie predbežného opatrenia," uviedla.

Predseda mediálneho výboru NR SR Dušan Jarjabek (Smer-SD) odporučil parlamentu jej odvolanie. Ako uvádza TASR, dôvodil tým, že Zemková zverejnila výzvu na verejnú obchodnú súťaž na prenájom priestorov pre mediálny komplex, no neinformovala o tom vopred písomne Radu RTVS, ako to prikazuje zákon.

Člen Rady RTVS Vladimír Talian označil rokovanie mediálneho výboru za "maximálne nekorektné a sporné". Podľa neho bol najskôr zámer odvolať Zemkovú, potom sa hľadal dôvod. "Rada RTVS nikdy nekonštatovala porušenie zákona. Dôvod, ktorý výbor uviedol, je len jednou interpretáciou skutočnosti. Navyše skutočnosti, ktorá nenastala," tvrdí.

Rada RTVS prijala uznesenie, v ktorom "dôrazne odmieta" dôvody mediálneho výboru na odvolávanie Zemkovej. Podľa nej neboli naplnené zákonné dôvody.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 10:32