StoryEditor

Herec, spisovateľ aj športovec sa v novej kampani tešia, že platia

19.02.2012, 23:00

Oveľa viac pôvodnej tvorby alebo športových prenosov ako ktokoľvek iný – aj to sú vraj dôvody, prečo majú ľudia platiť na RTVS. Pozrite si videá novej kampane.

Platenie úhrad za služby verejnosti poskytované RTVS – takzvaných koncesionárskych poplatkov – má podporiť nová kampaň, ktorá štartuje dnes.

V kampani "Vďaka vám" sa objavuje pätica známych tvárí – herečka Zuzana Kanócz, režisér dokumentov Jaro Vojtek, spisovateľ Tomáš Janovic, hokejista Miro Šatan a hudobník Jozef Lupták. Účinkujú v nej bez nároku na honorár. RTVS cez nich ďakuje ľuďom za platenie úhrad, vďaka čomu môže mať viac športových prenosov či pôvodnej tvorby "ako ktokoľvek iný".

Kampaň vytvoril Rozhlas a televízia Slovenska interne v Centre kreatívy, na produkcii pracovala spoločnosť Protos Productions. Režíroval ich dokumentarista Milan Balog, kameru mal Tomáš Juríček. Kampaň bude v rozhlase a televízii.

RTVS sa v tlačovej správe pochválila, že kampaň bola "nakrúcaná spôsobom, aký na Slovensku v reklame zatiaľ nikto nepoužil", a to s kamerou LOMOCAM, ktorá zaznamenáva materiál na kinofilm. "LOMO kamera nám umožnila zábery a emócie, ktoré by sme s veľkou kamerou nikdy nedosiahli," tvrdí riaditeľka Sekcie komunikácie RTVS Lucia Čarná.

Kampaň môže súvisieť aj s tým, že koncesionárske poplatky sa zrušia. No stane sa tak až od roku 2013, odkedy bude verejnoprávny telerozhlas financovaný priamo z rozpočtu. Zatiaľ sa však pre ľudí nič nemení. Už pri schválení zrušenia koncesií sa spomínal možný výpadok v platbách. V snahe zabrániť tomu avizovala verejnoprávna inštitúcia vysvetľujúcu kampaň. "RTVS tak chce zabrániť tomu, aby nedošlo k situácii, že ľudia prestanú platiť koncesionárske poplatky," uviedol pre TASR v prvotnej reakcii na schválenú novelu zákona o RTVS hovorca média Richard Šümeghy.

 

 

 

 

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:27