StoryEditor

Snežné grafiti alebo spálená bábika? Porota WLB vs. Stratégie hodnotí kategóriu Media

19.06.2015, 15:50
V súboji Cannes predictions si porotcovia vyberajú z „dovolenkových“ prác. Ktorá je lepšia?

Posolstvá obidvoch reklám z kategórie Media sú podané mimoriadne efektívnym spôsobom. Pozrite si videá a rozhodnutia porotcov veľkého reklamného súboja.

 

 

 

 

Zima v Chicagu býva dlhá a ešte aj na jar je veľa snehu. V Mexiku je príjemné slnečné počasie, ideálne na dovolenku. Len to pripomenúť ľuďom.

Mexico Tourism Board „Snow Graffiti“, Lapiz/Chicago

 

 

Pre slnkom sa musíme chrániť všetci a citlivá detská pokožka obzvlášť. Ako ale naučiť deti používať opaľovací krém? Čo sa stane, keď ho nepoužijeme?

Nivea Sunblock „Doll“ FCB / Brasil

 

 

Lenka Karolčíková, Account Director, Wiktor Leo Burnett: Oba projekty považujem za nápadité. Osobne sa však prikláňam k značke NIVEA a ich trefnému využitiu bábik ako new media. Je to vhodný nástroj na ukázanie nebezpečenstva opaľovania a zdôrazňuje dôležitosť ochrany pred slnkom. Išli priamo po insighte a edukácii detí, čo je super :)

Oproti tomu pri využití steny, príp. strechy ako nosiča pre message považujem za originálnejšiu a kreatívnejšiu samotnú motivujúcu správu než samotný nosič. Zároveň mám pocit, že trvácnosť média a relevantnosť z pohľadu „zaznamenania správy“ mi príde diskutabilná... nosič, ktorý je schopný „ukázať“ message len do ďalšieho sneženia (čo môže byť len pár hodín), mi príde skôr neefektívny.

 

Ivan Krasko, web editor Stratégie, MAFRA Slovakia: Toto je súboj dvoch skutočne výborných ideí. Snehové grafiti je jednoduchá, pritom efektívna myšlienka, využívajúca netradičné "médium" a navyše s potenciálom na dobrú viditeľnosť takejto reklamy. Pri bábike od Nivey oceňujem prepracovanosť nápadu. Bábika, ktorá sa chúďa na slnko spečie, to je môj favorit. Hlas dávam Nivea Sunblock "Doll".

 

Do medzinárodného výberu Cannes Predictions sa tento rok dostalo 20 kreatívnych reklám. Pozrite si výber toho najlepšieho na www.cannespredictions.sk, tipnite si víťazov a vyhrajte lístky na festival Bažant Pohoda.

 

Zdroj: redakcia

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 02:03