StoryEditor

Veľký súboj reklamy. Je Apple lepší ako startup?

15.06.2015, 15:33
Prichádza súboj reklamy Cannes Predictions. Ktorá z dvoch reklám je lepšia podľa Stratégií a agentúry Wiktor Leo Burnett?

Už o pár dní, 21. júna, sa začne už 62. ročník najväčšieho reklamného festivalu Cannes Lions 2015.

Pozrite si, ako tipujú víťaza duelu v kategórii Product Design reklama verzus médiá - agentúra Wiktor Leo Burnett a Stratégie. Kto tento rok zvíťazí?

Hammerhead Navigation verzus Apple Watch. Ktorá z týchto dvoch reklám je lepšia a prečo?

 

 

 

 

Štefan Andrejco, Creative Director, Wiktor Leo Burnett

"Ako fanúšik Applu som bol ich novou vychytávkou dosť sklamaný. Mám pocit, že v dobe, kedy displej mobilu začína pripomínať iPad mini, nespravili nič nové, len prišli s menším displejom umiestneným na lepšom mieste, ako je zadné vrecko nohavíc. Ako smartfón je to malé, ako hodinky škaredé.

Oproti tomu je Hammerhead Navigation taká jednoduchá tvarom aj funkcionalitou, že to človeka až posadí na zadok. Je to síce pre cyklistov-geekov (ak každý normálny človek zablúdi, naberie odvahu a spýta sa okoloidúceho), ale vyzerá to ako niečo z budúcnosti, čo by cyklista mal mať."

 

 

Drahomír Piok, Editor digitálnych technológií HN, MAFRA Slovakia

"Celkom jednoznačne Apple. Príde mi až neférové postaviť Apple voči malému startupu, ktorý doteraz nezačal svoj produkt ani len vyrábať. Na druhú stranu aspoň získal ďalšiu popularitu. Ale teraz vážne. Prezentácie či reklamy od amerického giganta, ktorý by mohol učiť na školách ako sa vôbec má robiť marketing, sú vždy dotiahnuté do maximálnych detailov. A hoci je to len prvotná animácia, ktorá ukazovala možnosti Apple Watch, je ľahko zapamätateľná a vyvoláva nutkavý pocit si ich kúpiť. Aj keď za to úplne nestoja."

 

 

Staňte sa porotcami Cannes Lions!
Do medzinárodného výberu Cannes Predictions sa tento rok dostalo 20 kreatívnych reklám. Pozrite si výber toho najlepšieho na www.cannespredictions.sk, tipnite si víťazov a vyhrajte lístky na Festival Pohoda.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

Zdroj: redakcia

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 05:02