StoryEditor

Charitatívny galavečer Srdce pre deti má meno moderátorky: Marianne Ďurianovej je dobročinnosť blízka

10.12.2014, 11:26

Galavečera Srdce pre deti prinesie niekoľko noviniek. Jeho hostia aj televízni diváci sa môžu tešiť na zaujímavé zmeny v programe aj v režisérskej dielni.

V nedeľu 14. decembra o 20.30 odvysiela televízia JOJ charitatívny galavečer 2014 - Srdce pre deti. Tento rok bude mať režisérske žezlo galavečera v rukách talentovaný Peter Nuňéz. Hostí budú večerom sprevádzať vždy krásna Marianna Ďurianová a Vlado Voštinár. Zo zákulisia im budú sekundovať moderátori Dana Strculová a Adam Zavřel.

„Úprimne neviem, ako by som zvládala taký údel, ako je choré dieťa. Musí to byť nesmierne ťažké a preto vzdávam hold každému rodičovi s takým osudom. Aj preto som prijala ponuku byť súčasťou projektu, ktorý pomáha. A pomáha konkrétne. To je pre mňa zásadne,“ prezrádza Marianna Ďurianová.

Charitatívny galavečer začal písať svoju históriu v roku 2006. Program vznikol v spolupráci denníka Nový Čas a Nadácie Pontis. Prostredníctvom charitatívneho galavečera chce Nový Čas pomôcť chorým deťom a deťom zo sociálne slabších rodín.

„Televízne Srdce pre deti vchádza do svojho štvrtého roku a za tú dobu ukázalo, že vie pevne stáť na svojich nohách, jasne formulovať svoje myšlienky a že patrí naplno tým najmenším. Takmer dva milióny vyzbieraných eur a viac ako 17-tisíc šťastných detí je výsledkom spolupatričnosti čitateľov Nového Času a divákov Jojky. Verím, že už túto nedeľu prežijú so Srdcom pre deti opäť nezabudnuteľný večer plný emócií,“ hovorí šéfredaktorka Nového Času Júlia Kováčová

Počas večera môžu televízni diváci posielať darcovské sms-ky, čím finančne prispejú na Spoločné konto pre deti v Nadácii Pontis, ktorá program Srdce pre deti spravuje. Nadácia Pontis je garantom, že všetky vyzbierané peniaze budú vo forme nefinančnej pomoci odovzdané rodine dieťaťa, ktoré pomoc potrebuje. Všetky náklady spojené so správou programu Srdce pre deti uhrádza Nový Čas, nie prispievajúci diváci alebo čitatelia.

„Po ôsmich rokoch celkového fungovania Srdca pre deti, predstavuje projekt nielen spojenie dobročinného poslania ale neodmysliteľne k nemu patrí aj spoločenská elegancia a kultúrny zážitok,“ dodáva Milan Dubec, zakladateľ a CEO spoločnosti Azet.sk a zároveň dočasne poverený spoluvedením vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia

Projekt každoročne podporujú významné osobnosti spoločenského života, medzi ktoré tento rok patria aj známe tváre TV JOJ, ako Adriana Kmotríková, Ľuboš Sarnovský a okrem nich aj viaceré herecké osobnosti Jozef Vajda, Ľuboš Kostelný či Peter Batthyány a spevácke osobnosti – Dara Rolins, Rytmus, Miro Žbirka či operná speváčka Adriana Kučerová. Večer podporia aj mnohé ďalšie známe osobnosti, ako Martina Moravcová, Dominik Hrbatý a pod.

Srdce pre deti ako program pomoci deťom vyšiel z 30 ročnej nemeckej tradície Ein Herz für Kinder. V Nemecku tento rok televízia ZDF v spolupráci s denníkom Bild vyzbiera cca 16 miliónov eur, ktoré putujú na pomoc deťom.

Zdroj: Ringier Axel Springer Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 03:15