StoryEditor

Frekvencie rádia VIVA priklepli oligarchom

04.12.2013, 17:04

Na množstvo reakcií od poslucháčov rádio reaguje širokou petíciou za jeho záchranu.

Rada pre vysielanie a retransmisiu včera opäť rozhodla, že frekvencie rádia VIVA má získať schránková firma Corporate Legal. Rozhodnutie prichádza napriek tomu, že Najvyšší súd v minulosti už raz pridelenie licencií tejto „firme“ zrušil pre nesplnenie podmienok výberového konania. Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na istého veľkopodnikateľa .

„Toto rozhodnutie Rady je odkazom obyvateľom Slovenska, že tu už prestal platiť súdny systém. Nie je potrebné rešpektovať dokonca ani rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktorý rozhodol o protiprávnom pridelení licencie spoločnosti Corporate legal. Spoločnosti, ktorá je prázdna, bez ľudí, techniky a skúseností,“ hovoria o rozhodnutí Rady členovia vedenia zo spoločnosti Viva Production House, s.r.o., ktorá prevádzkuje vysielanie Rádia Viva.

Rádio VIVA od včerajšieho šokujúceho rozhodnutia dostalo stovky podnetov a otázok od svojich poslucháčov. Preto sa na situáciu rozhodlo reagovať petíciou za jeho zrušenie. Petícia bude k dispozícii ako na stránke rádia www.radioviva.sk, tak na jeho facebookovej stránke facebook.com/radio.viva.sk.

Spoločnosť VIVA Production House sa v máji 2012 zúčastnila licenčného konania na získanie frekvencií, na ktorých tradične vysielalo rádio Viva. Tie však Rada prekvapujúco priznala spoločnosti Corporate Legal. Spoločnosť toto rozhodnutie následne napadla na Najvyššom súde, ktorý mu dal za pravdu a rozhodnutie zrušil. Napriek tomu však po sérií ďalších obštrukcií včerajším rozhodnutím tento judikát Najvyššieho súdu rada odignorovala.

Zdroj: Viva Production House

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 17:55