StoryEditor

Rýchlo a zbesilo 7 prepisuje filmové rebríčky

09.04.2015, 13:40

Uplynulá Veľká noc sa niesla v znamení ďalšej filmovej udalosti, ktorá zdvihla návštevnosť v našich kinách o rovných 100% v porovnaní s minulým rokom. Vo štvrtok 2. apríla mala na Slovensku premiéru už siedma časť jednej z najznámejších a najúspešnejších filmových sérií. Akčnú snímku Rýchlo a zbesilo 7, ktorú do slovenských kín uviedla filmová distribučná spoločnosť Barracuda Movie, videlo počas otváracieho víkendu 53 129 divákov, čím sa umiestnila na druhú priečku otváracích víkendov roku 2015, hneď za Päťdesiat odtieňov sivej.

V porovnaní s Rýchlo a zbesilo 6 z roku 2013 zaznamenala „sedmička“ až 55% nárast návštevnosti, pod čo sa nepochybne podpísalo aj posledné účinkovanie Paula Walkera, ktorý tragicky zahynul v roku 2013.

Otvárací víkend Rýchlo a zbesilo 7 bol podľa očakávaní filmovou udalosťou aj v USA. Tržby prekročili 147 miliónov dolárov, čo znamená prvenstvo v rebríčku otváracích víkendov celej série Rýchlo a zbesilo a zároveň deviatu priečku v tabuľke historicky najlepších otváracích víkendov v USA. V medzinárodných rebríčkoch sa jedná o tretí najlepší otvárací víkend v histórii.

Už teraz všetko nasvedčuje tomu, že sa fanúšikovia série zrejme dočkajú ďalšieho pokračovania, ktoré by sa malo odohrávať v New Yorku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 22:58