StoryEditor

Spoločnosť 7 Plus má nového majiteľa

03.09.2014, 09:58

SPOLOČNOSŤ 7 PLUS, a. s. má nového majiteľa. Prostredníctvom novovzniknutej  slovenskej  pobočky V 3 – MP s. r. o . kúpila sto percent  jej akcií holandská spoločnosť V-3 Media  Holdings. O predaji rokovali predstavitelia   a spoluzakladatelia vydavateľstva Jozef Dukes a Štefan Šimák s holandským partnerom niekoľko mesiacov.

Najväčšie slovenské vydavateľstvo  vzniklo pred dvadsiatimi štyrmi rokmi okolo úspešného týždenníka PLUS 7 dní. Do jeho portfólia patrí denník Plus Jeden deň, internetový portál Pluska, týždenníky Šarm a Báječná žena, ako aj mesačníky Emma, Zdravie, Záhradkár, Brejk, Pekné bývanie , Poľovníctvo a rybárstvo, Zázračný svet, Dobré jedlo, Zornička a Včielka.

Súčasťou akvizície je aj popredná internetová spoločnosť Centrum Holdings a.s., ktorú Dukes a Šimák  kúpili pred rokom od americkej investičnej skupiny  Warburg Pincus. 

V-3 Media Holdings spolupracuje na realizácii mediálnych investícií na Slovensku s investičnou skupinou Penta.

„Klasické printové média čelia dlhodobému poklesu inzertných príjmov a strate čitateľov, to však neznamená, že ľudia prestanú čítať“,- povedal  Jozef Dukes a zdôraznil, že nastáva čas fúzií a veľkých  investícií do digitálnych verzii printových médií a do internetového obchodu.“

„ Nový investor  sa hlási k demokratickým hodnotám a garantuje zachovanie nezávislosti, ktorá bola v štvrťstoročnej histórií hlavnou devízou vydavateľstva“,- povedal Štefan Šimák a dodal, že sa už teší na pokojnejšie dni bez obáv ako to všetko v dnešnom digitálnom  svete s printom  dopadne. Prísľubom zachovania doterajšej  línie mienkotvorného týždenníka Plus 7 dní je skutočnosť, že nový vydavateľ sa dohodol s dlhoročným šéfredaktorom   Milošom Luknárom na ďalšej spolupráci.

Zdroj: Spoločnosť 7 Plus

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:27