Prieskum: Šibačky a pôst najviac dodržiavajú na východe či Orave, kraslice zdobia najmä v Bratislavskom kraji
Vyplýva to s prieskumu slovenských potravinárskych výrobcov Tauris a RYBA Košice.
Vyplýva to s prieskumu slovenských potravinárskych výrobcov Tauris a RYBA Košice.
Veľkým piatkom sa končí 40-dňový pôst a vidieť to aj na našich stoloch. Niektoré recepty sa tiahnu z generácie na generáciu, boli bohatšie i skromnejšie, sladké i slané. Navarte si aj vy doma podľa chuti.
Niekto si potrpí na klasický špenát so zemiakovým pyré a s vajíčkom, no niekto v kuchyni rád experimentuje. Ak patríte do druhej skupiny, skúste si v tento sviatočný deň pripraviť tak trochu netradičný obed.
Veľkonočné sviatky sú už predo dvermi. Tak nech to stojí za to! Zdobte, chystajte, stajlujte! Už je tu jar!
Nezáleží na tom, koľko máte rokov.. do tejto aktivity sa jednoducho zamilujete!
Sú nesmierne bohaté, ale aj rôznorodé. Oslavujú jar, zobúdzanie prírody zo zimného spánku a zrod nového života. Veľká noc sa oslavuje po celom svete, ale takmer v každej krajine sa jej tradície líšia.
Je to naozaj raňajkový hit a chutí neskutočne! Viete, čím je také výnimočné a ako sa pripravuje? Šéfkuchár reštaurácie Sheraton Tomáš Opletal vám to prezradí.
Na Veľkú noc by sme všetky mali zľahka dostať od chlapov korbáčom a môžu nás aj trošku vykúpať, aby sme boli krásne a zdravé po celý rok. Sme za! Ale zas odtiaľ potiaľ!
Veľká noc je tu, radujme sa, veseľme sa, znova dobre najeme sa. Šunka, syr a ostatné produkty veľkonočného obžerstva ale nebudú zadarmo. Daňou za tradičné sviatočné kulinárske orgie je návšteva svokry. Nevyhnete sa jej, ani keby ste ako chceli. Preto tá narážka na nepríjemnú marcovú povinnosť, po ktorej plače výpis z bankového účtu.