EY
StoryEditor

Spoločnosť EY napreduje v globálnom vývoji technológie blockchain

27.11.2017, 14:29
Autor:
TSTS
Spoločnosť EY rozširuje pôsobenie svojich tímov zaoberajúcich sa vývojom inovačných produktov, ktoré využívajú technológiu blockchain. Jej cieľom je riešiť aktuálne i budúce potreby klientov. EY považuje toto rozšírenie záberu za neoddeliteľnú súčasť svojej stratégie. Tá spočíva v globálnej podpore spoločností pri používaní pokrokových disruptívnych technológií, akou je aj technológia blockchain, na účely transformácie podniku.

Predpokladá sa, že vďaka multimiliónovým investíciám do rozvoja kompetencií, technológií a vybavenia v Európe štvornásobne narastie tím, ktorý sa venuje danej problematike. Činnosť EY v tejto oblasti predstavuje globálny medzník, pretože sa prepoja tímy EY so špičkovými centrami vedecko-technického rozvoja v New Yorku, Londýne a indickom meste Trivandrum. Tieto centrá pôsobia v rámci svetovej siete inovačných centier spoločnosti známej ako EY wavespace™. Táto sieť pomáha klientom dosiahnuť radikálny prelom v kontexte transformácie podniku.

Partner spoločnosti EY na Slovensku Peter Borák uviedol, že firma práve rozširuje svoje blockchainové tímy po celej Európe. „Prvé tímy vznikli vo Francúzsku, Veľkej Británii a Nemecku. Spolupracujú s našimi globálnymi vedecko-technickými laboratóriami a čoskoro sa stanú súčasťou našich tímov poskytujúcich finančné služby a poradenstvo v oblasti podnikových procesov. Budú vyvíjať inovatívne produkty, ktoré využívajú blockchainovú technológiu zameranú na riešenie otázok v rôznych sektoroch. V Európe chceme zdvojnásobiť naše investície do vývoja nových produktov vychádzajúcich z tejto technológie  a integrovať ich do našej globálnej blockchain komunity,“ hovorí o realizácii inovácii.

Prichádza teda čas posunúť technológiu blockchain z úzkeho segmentu na širší trh, kde pozitívne ovplyvní fungovanie ďalších sektorov.  V súčasnosti vzniká viacero blockchainových platforiem spoločnosti EY, ktorých cieľom je podpora priemyselných procesov a operácií prostredníctvom špecifických aplikácií tejto novovznikajúcej technológie. V krátkom čase získajú osobitné patentové práva. „Spomeniem z nich aspoň platformu EY Ops Chain. Ide o ekosystémovú platformu pre dodávateľský reťazec, ktorá je určená pre veľké siete spoločností. Je venovaná obstarávaniu, vysledovateľnosti či bezpečnosti výrobkov v rámci globálnych dodávateľských reťazcov. EY Ops Chain je jedným z prvých blockchainových riešení integrovaných s digitálnym inovačným systémom SAP Leonardo,“ uvádza Peter Borák.

Dohody týkajúce sa využívania technológie blockchain už podpísalo viac ako 50 klientov EY z 15 krajín v rôznych odvetviach počnúc podnikmi, ktoré vyrábajú spotrebiteľské obaly až po logistické spoločnosti či bankový sektor. Prístup spoločnosti k aplikovaniu technológie blockchain je unikátny tým, že do svojej platformy integruje prostriedky pre zaistenie regulačného súladu a auditovateľnosti. Jedná sa o jedinečný globálny prínos EY v tejto oblasti. Technológia síce bola „naštartovaná“ v sektore finančných služieb, avšak vďaka priamym peer-to-peer interakciám ju možno efektívne uplatniť v rôznych odvetviach. Navyše len s minimálnymi požiadavkami na dodatočnú infraštruktúru.

Ďalším príkladom je „bitcoin analyzer“ spoločnosti EY – ide o prvý zo série nástrojov, ktoré vyvinula na účely auditu výmeny kryptomien a súvisiacich trhových aspektov. Touto problematikou sa spoločnosť zaoberá vzhľadom na rastúce používanie kryptomien v globálnom meradle – či už ide o bankový sektor alebo platobné „kryptotokeny“ špecifické pre konkrétne odvetvie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 02:00