StoryEditor

Slovenská sporiteľňa sa po zrušení billboardov zameriava na „užitočný outdoor“

30.07.2019, 09:34
Autor:
TSTS
Pokračuje tak v kultivácii verejného priestoru.

Rok po rozhodnutí skončiť s billboardmi sa Slovenská sporiteľňa rozhodla podporiť iniciatívu Živé námestie, vďaka čomu sa ulice a námestia Bratislavy revitalizujú, pribúda v nich zeleň a otvárajú sa pre ľudí. Slávnostne sa to udialo na Komenského námestí, ktoré sa za účasti primátora Bratislavy Matúša Valla a ďalších partnerov premenilo z parkoviska na oddychový verejný priestor.

Slovenská sporiteľňa

Nadácia Slovenskej sporiteľne súčasne prispela v rámci projektu Sadni si! na moderné sedenie. Červené stoly a stoličky sú rozmiestnené po námestiach a môžu ich využiť všetci návštevníci mesta. Banka tak potvrdila, že svoj verejný záväzok skončiť s billboardami myslí vážne a aktívne sa zamerala na tzv. „užitočný outdoor“.

„Ako rodený Bratislavčan som hrdý na to, že Slovenská sporiteľňa prispieva k tomu, aby sa naše hlavné mesto stalo priestorom pre všetkých a priblížilo sa tak k moderným svetovým metropolám, v ktorých sa dobre žije. Veríme, že moderné mesto potrebuje priestor, kde sa budú ľudia stretávať, oddychovať či diskutovať. Neostávame však iba v hlavnom meste a svoje aktivity naďalej rozvíjame aj v regiónoch, či už formou multifunkčných športovísk, cyklostojanov a mnohých ďalších projektov, ktoré menia Slovensko na modernú krajinu,“ povedal Peter Krutil, generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne.

Projekt Živé námestie sa zameriava na revitalizáciu a kultiváciu verejného priestoru na Námestí SNP, Kamennom námestí a ich priľahlých ulíc. Jeho výsledkom bude obnovený verejný priestor (osvetlenie, zeleň, detské ihrisko, čistota a bezpečnosť), ktorý bude ľuďom slúžiť na trávenie voľného času a na organizáciu kultúrnych podujatí.

Jedným z cieľov združenia je tiež zrušenie existujúceho parkoviska pred pobočkou Slovenskej sporiteľne na Námestí SNP a využitie tohto priestoru pre ľudí. Súčasťou projektu je tiež kúpa exteriérového mobiliáru na sedenie (aktivita s názvom Sadni si!), vďaka čomu bude centre mesta približne 80 stolov a 240 stoličiek, na ktoré finančne prispela Nadácia Slovenskej sporiteľne. Ľudia ich môžu využívať na Námestí SNP, Kamennom námestí, pred Starou Tržnicou, na promenáde Dunaja, Šafárikovom námestí a na Komenského námestí. Najnovšie sa aktivita Sadni si! rozšírila aj na Komenského námestie, kde na mieste doterajšieho parkoviska za historickou budovou SND vznikol nový priestor pre ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:12