StoryEditor

Noc nádejí: Charitatívny galavečer odvysiela RTVS už po jedenástykrát

26.11.2020, 11:20
Autor:
TSTS
Priamy prenos uvedie RTVS na Jednotke v sobotu 28. novembra o 20.30 h.

Charitatívny program Noc nádejí je výsledkom spolupráce RTVS s Nadáciou Kvapka nádeje. Aj napriek obmedzeniam v dôsledku zdravotných opatrení prinesie Noc nádejí divákom 3 emotívne príbehy rodín, ktorých deti prešli život zachraňujúcou liečbou, jedinečné hudobné vystúpenia v podaní spevákov nachádzajúcich sa na rôznych miestach v RTVS i mimo nej a samozrejme predstaví štedrých darcov, ktorých financie pomáhajú zachraňovať životy.

Cieľom večera je pomoc Transplantačnej jednotke kostnej drene NÚDCH na bratislavských Kramároch, detským onkologickým oddeleniam v Košiciach i Banskej Bystrici a rovnako aj Národnému registru darcov kostnej drene. Slávnostným galavečerom budú divákov sprevádzať Jarmila Lajčáková Hargašová, Karin Majtánová a Juraj Bača.

RTVS / Noc nádejí

​„Tohtoročný galavečer bude trošku špecifický. Ja sa naň vždy veľmi teším aj kvôli stretnutiu s publikom, ktoré krásne emočne reaguje či už milým úsmevom alebo aj slzičkou v oku. Tentokrát budeme kvôli prísnym pandemickým patreniam s Jarkou v štúdiu bez divákov. Všetci umelci, ktorí pravidelne pridávajú ruku k tomuto krásnemu galavečeru, však budú s nami v spojení na diaľku a pevne verím, že aj to bude mať svoje čaro,“ hovorí jedna z moderátoriek večera Karin Majtánová.

„Ak sa dobre pamätám, toto bude moja v poradí už desiata Noc nádejí. Neviem ani spočítať koľko fascinujúcich príbehov som si za tie roky vypočula a koľko vzácnych ľudí som stretla. Každé stretnutie mi prinieslo obrovskú dávku pokory a vďačnosti. Tohtoročný galavečer bude výnimočný už len tým, že sa v súčasnej situácii uskutoční a som presvedčená, že bude ešte zaujímavejší a rôznorodejší,“ vyjadrila sa Jarmila Lajčáková Hargašová.

11. ročník Noci nádejí bude v mnohom odlišný od všetkých predchádzajúcich.  Z dôvodu pandemických opatrení sa účinkujúci z rôznych miest v rámci RTVS, Bratislavy, Slovenska, ale aj z Českej republiky budú spájať na diaľku.

RTVS / Noc nádejí

​Moderátorky Jarmila Lajčáková Hargašová a Karin Majtánová privítajú v štúdiu tri rodiny detí, ktorým sa podarilo vyliečiť vďaka vzácnym ľuďom, ktorí pred časom dobrovoľne a anonymne darovali kostnú dreň a tým zachránili ich život.

Juraj Bača sa počas slávnostného večera vyberie za štedrými darcami, ktorí svojou finančnou pomocou pomáhajú zachraňovať životy. Navštívi ich na rôznych, aj netradičných miestach.

„Noc nádejí mi pred štyrmi rokmi sprostredkovala prvýkrát veľmi blízky kontakt s touto problematikou. Všetci sme si vedomí, že to nejakým spôsobom existuje, ale uniká nám, že sú rodiny, ktoré zápasia s oveľa väčšími problémami ako sú často tie naše,“ hovorí herec Juraj Bača.

Prispieť do zbierky Nadácie Kvapky nádeje budú môcť počas charitatívneho galavečera aj diváci RTVS, a to formou ľubovoľnej SMS zaslanej na číslo 830 zo siete všetkých slovenských operátorov. Cena darcovskej SMS je 3 EUR.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:29