StoryEditor

Maštalír a Koleník sa stretnú v novej kriminálke Za Sklom

01.09.2016, 20:44
Autor:
hrnhrn
"Ide o najkvalitnejší krimiseriál, aký dosiaľ na Slovensku vznikol," hovorí Marcel Grega, riaditeľ TV Joj.

Kriminálny seriál Za sklom je príbehom dvoch policajtov, ktorí sa ocitli pri hľadaní spravodlivosti na opačných stranách zákona. V hlavných úlohách sa objavia Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Jiří Bartoška, Kamila Magálová, Juraj Loj a Milan Ondrík.

Marcel Grega, generálny riaditeľ TV Joj, zverenil na svojom facebookovom profile informáciu, že nový seriál Za sklom odštartuje už v polovici septembra. Novú kriminálku zhodnotil slovami: "Jej výroba bola mimoriadne náročná a dovolím si povedať, že ide o najkvalitnejší krimiseriál, aký dosiaľ na Slovensku vznikol. Ako už viete, tešiť sa môžete na skvelé herecké mená a rovnako tak na výnimočné filmové spracovanie či odvážny dej plný reálnych príbehov."

"Za sklom má ambíciu posúvať obrazovú estetiku, štylizáciu a televízny jazyk slovenskej seriálovej produkcie na vyššiu úroveň," hovorí Rasťo Šesták, producent seriálu zo spoločnosti DNA production. Táto kriminálka sa podľa neho odlišuje od ostatných projektov aj veľkorysým rozpočtom televízie Joj. "Seriál sme nakrúcali na filmové optiky a niektoré scény sme riešili pomocou SFX, ako napríklad výbuchy, "naháňačky v autách aj vlakoch, postrelenie ľudí a podobne. Veľa hereckých akcií sme tiež nakrúcali s dronmi, seriál teda bude naozaj vizuálne bohatý."

Seriál má hviezdne herecké obsadenie. "Obzvlášť hrdý som na to, že sa nám podarilo dostať do seriálu Jiřího Bartošku, ktorý nehral na Slovensku už takmer 30 rokov a celkovo v komerčných televíznych seriáloch nehráva," hovorí Šesták o kastingu na herecké postavy.

Nakrúcanie prebiehalo v exteriéri, v reálnych prostrediach, ktoré sú pre diváka autentickejšie. "Nemyslím si, že je to nový trend, skôr je to v dnešnej dobe nutnosť - diváci sú už trochu unavení, ak sa majú stále pozerať len na ateliérovú produkciu," dodáva Šesták.

Televízia Joj pripravuje do jesennej programovej štruktúry aj ďalšie nové seriály: romantické seriály Pravá tvár a Hotel a komediálny seriál Prázdniny.

Od nového roka sa dostane na obrazovky TV Joj výpravný historický seriál 1890 s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe. Režisérom je Peter Begányi, ktorý stojí za úspešným komediálnym seriálom Naši.

01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:44