MIPCOM 2013
StoryEditor

Markíza, Joj aj RTVS kupujú novinky. Začína sa svetový televízny veľtrh

13.10.2014, 12:44
V Cannes sa začína najväčší televízny veľtrh MIPCOM 2014. Pozrite sa, kto je na ňom za Slovensko a aké novinky môže kúpiť.

Vo francúzskom Cannes sa dnes začína najväčší televízny veľtrh MIPCOM 2014. Televízne programy na ňom predávajú všetky veľké svetové spoločnosti a nakupujú aj televízie zo Slovenska.

Kto nakupuje na MIPCOM-e? Účasť slovenských hráčov je nižšia ako pred rokom. Na veľtrhu tradične vyslala svojich ľudí Markíza, RTVS a TV Joj, pre ktoré je to kľúčový veľtrh, na ktorom sa stretnú so svojimi najdôležitejšími obchodnými partnermi v oblasti akvizícií. Prišli aj menší hráči - tradične Mega Max Media, ktorá prevádzkuje detský kanál Duck TV, a na MIPCOM-e to skúša aj košická káblová spoločnosť Antik Telecom a produkčná spoločnosť Artichoke.

Za Slovensko predávajú tri spoločnosti: pravidelným účastníkom tohto a ostatných akvizičných veľtrhov je spoločnosť Eurokim, predávajúca knižnicu nemeckej spoločnosti Beta Film do strednej a východnej Európy. Za Slovensko je registrovaný aj hráč na trhu formátov FremantleMedia, keďže preňho pracuje slovenská predajkyňa Andrea Gavačová. Nechýba ani spoločnosť Ivana Hronca Film Europe Media Company, ktorá sa netají tým, že svoj prémiový filmový kanál chce dostať aj na medzinárodné trhy.

Predajcovia/vystavovatelia:

  • Eurokim
  • Film Europe Media Company
  • FremantleMedia Group

Nákupcovia/návštevníci:

  • Antik Telecom
  • Artichoke
  • Markíza-Slovakia
  • Mega Max Media
  • Rozhlas a televízia Slovenska
  • TV Joj/Slovenská produkčná

Čo nové môžu televízie získať? Na MIPCOM-e sú všetci najväčší svetoví distribútori, vrátane kľúčového partnera Markízy Warner Bros. International Television Distribution či spoločnosti Twentieth Century Fox International Television Distribution, s ktorou obchoduje skupina Joj.

Na veľtrhu sa predstaví americká novinka vytvorená podľa komiksu od DC Comics The Flash, nový konšpiračný seriál DIG od tvorcu Homelandu, paranormálny thriller od BBC Worldwide Intruders, rodinná sága Kingdom alebo nórska dráma Acquitted. Viac o nich a ukážky nájdete v správe Týchto 5 noviniek budú ponúkať Markíze, Joj a RTVS.

Na MIPCOM prichádza aj nová televízna detektívka. Volá sa The Brokenwood Mysteries a pripomína Vraždy v Midsomeri. Viac informácií a ukážka tu.

Cuba Gooding Jr. účinkuje v minisérii The Book of Negroes, ktorú predáva spoločnosť eOne a práve na MIPCOM-e ju ukáže vo svetovej premiére. Electric Entertainment zase ukáže seriál The Librarians o tajnej organizácii, ktorá má dočinenia s tajomnom a magickými prvkami skrytými okolo nás. V hlavnej úlohe hrá Rebecca Romijn a seriál príde osobne predstaviť.

O televíznych novinkách píšeme viac. Prečítajte si tiež:

 

Aké osobnosti vystúpia na veľtrhu. Každoročnou udalosťou na MIPCOM-e je odovdzávanie ocenenia MIPCOM Personality of the Year. Za rok 2014 sa ňou stane Simon Cowell. Na veľtrhu vystúpi s prednáškou aj prezident Sony Pictures Television Steve Mosko, James Murdoch z 21 Century Fox, Chief Content Officer Netflixu Ted Sarandos alebo prezidentka Disney/ABC Television Group Anne Sweeney.

http://youtu.be/uwv59RjHpK0

http://youtu.be/5rXK8zpGHKU

http://youtu.be/o4WjIQ8GDBU

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 20:15