Kelsey Grammer v seriáli Partners
StoryEditor

Radíme televíziám: Nový sitkom Kelseyho Grammera má od Frasiera ďaleko

25.09.2014, 17:11
Kelsey Grammer sa vrátil na televízne obrazovky v sitkome Partners. Nie je to však hit.

Kelsey Grammer účinkuje v novom sitkome. Partners si však úspech Frasiera nezopakuje - ani v USA a ani na Slovensku.

V zámorí hrozí, že Partners sa nedožije viac než desiatich častí. Stanica FX si ho objednala podobným spôsobom ako Kurz sebaovládania (Anger Mangement) Charlieho Sheena - najskôr desať epizód a ak splnia isté kritériá sledovanosti, doobjedná si ďalších 90 častí. Kým Kurz sebaovládania to splnil, Grammerov seriál Partners pravdepodobne nie. Postupne klesal a ako informoval web Deadline, už po troch týždňoch, respektíve šiestich odvysielaných častiach americké televízne zdroje informovali, že stanica pravdepodobne seriál Partners neobnoví. Aj samotný Grammer v rozhovore pre indiewire.com neskôr uviedol, že seriál nedosiahol takú sledovanosť, ktorá by mu podľa zmluvy zabezpečila objednávku ďalších 90 epizód. Stanica FX zatiaľ seriál oficiálne nezrušila, ale ani neoznámila, že počíta s novými epizódami.

A ak slovenské či zahraničné stanice chcú “niečo v štýle Frasiera” a čakajú to práve od Partners, nedočkajú sa. Grammerova postava má síce čo-to z Frasiera vrátane istej noblesy až snobizmu, ale len v náznakoch. Humor sa sústredí skôr na konfrontáciu s druhou hlavnou postavou Martinom Lawrencom - kultúrne a osobné rozdiely, iný prístup k svojej právnickej profesii…

Partners je klasický sitkom s namixovaným smiechom. Fanúšika tohto žánru nesklame, no je príliš plochý a prvoplánový, takže tí, čo sú zvyknutí na Frasiera, budú sklamaní. Partners je úplne všedný seriál.

Zo slovenských televízií by sa hodil na Fooor, po jeho zániku ťažko nájde miesto v dobrom vysielacom čase. Nemá predpoklady na univerzálnu stanicu, iba na žánrovú so striedmimi očakávaniami sledovanosti.

Vizitka Partners

Krajina pôvodu: USA

Domáca stanica: TNT

Premiéra: pondelok 4. augusta 2014

Počet sérií: 1 (10 epizód)

Žáner: sitkom

Obsah: Dvaja úplne odlišní právnici sa nečakane stretnú v súdnej sieni. Obaja čelia osobnej kríze - jeden prechádza bolestným rozvodom, druhého vyhodili z právnickej firmy. Osud a zúfalstvo ich donútia, aby spolu pracovali.

Ranking Seriály.Kinema.sk: N/A

Herci: Kelsey Grammer, Martin Lawrence, Daniele Watts, Edi Patterson, McKaley Miller, Rory O'Malley, Telma Hopkins

Výkonní producenti: Bob Boyett, Robert Horn, Martin Lawrence, Kelsey Grammer, Brian Sher, Stella Bulochnikov, Michael Green, Sam Maydew

Medzinárodný distribútor: pravdepodobne Lionsgate

Aktuálny obchodný partner Lionsgate na Slovensku: N/A

Výhody seriálu:

+ zvučné herecké obsadenie

Riziká seriálu:

- málo epizód - iba 10 s malou šancou na pokračovanie

- príliš úzka cieľová skupina pre typ humoru, aký ponúka Partners

Na Slovensku vhodné pre: káblové stanice

http://youtu.be/p5uedknXVq0

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 11:15