Grant Gustin v seriáli The Flash
StoryEditor

Týchto 5 noviniek budú ponúkať Markíze, Joj a RTVS

08.10.2014, 15:14
Superrýchly komiksový hrdina, novinka od tvorcu Homelandu aj severská dráma. Pozrite sa, aké seriály budú mať premiéru na svetovom TV veľtrhu.

Budúci týždeň sa v Cannes koná najväčší televízny veľtrh MIPCOM 2014, kam najväčší svetoví distribútori.

Na MIPCOM-e budú nakupovať aj slovenské televízie. Aké novinky sa im núkajú? Stratégie vybrali päticu hraných seriálov, ktoré budú mať na veľtrhu svoju premiéru.

The Flash: Komiksová novinka zo sveta DC Entertainment

Na MIPCOM prináša svoje novinky aj Warner Bros. International Television Distribution, dlhoročný kľúčový partner skupiny Markíza. Jednou z nich je spin-off seriálu Arrow, akčné komiksové sci-fi The Flash. Hlavnou hviedzou je "DC" hrdina - najrýchlejší muž na svete, ktorý svoj novozískaný dar využíva v boji proti zločinu.

V Amerike začala The Flash včera vysielať stanica The CW, takže predajca bude môcť na veľtrhu argumentovať aj prvými výsledkami sledovanosti. V čase zverejnenia tejto správy ešte neboli k dispozícii. No očakávania The CW sú vysoké, veď Flashov predchodca Arrow mal minulú sezónu rating 1,2 % v 18-49, teda o 0,4 bodu nad priemerom stanice.

Dig: Nádejná novinka od tvorcu Homelandu

Tvorca Homelandu Gideon Raff prichádza s novinkou. Seriál Dig bude o konšpiráciách, dotkne sa citlivej témy náboženstva a má predpoklady zaujať. V Amerike chystá stanica USA Network premiéru tohto akčného seriálového thrilleru na marec 2015, no predajcom sa ukáže už na MIPCOM-e. Hlavná dejová zápletka sa točí okolo vraždy za múrmi Jeruzalema. Seriál sa natáčal v Izraeli, Chorvátsku a Mexiku a zahrá si v ňom napríklad Anne Heche.

Na európsky hovoriace trhy, do Škandinávie a východnej Európy distribuuje seriál Keshet International, na ostatné trhy pravdepodobne NBCUniversal.

Intruders: Paranormálne javy pre RTVS

BBC Worldwide, s ktorou obchoduje RTVS a občas od nej niečo kúpi aj skupina Markíza, má na MIPCOM-e celý tucet hraných noviniek. Najviac nádejne však vyzerá 8-dielny seriál Intruders, paranormálny thriller od autora a výkonného producenta Glena Morgana (Akty X/The X-Files). Morgan, ako aj kľúčoví herci Mira Sorvino a John Simm prídu do Cannes seriál osobne predstaviť.

The Intruders je o tajnom spoločenstve zasvätenom honbe po nesmrteľnosti. Prežívajú tak, že sa usadia v telách iných ľudí. Seriál vznikol pre BBC America. Podľa Nielsen Research s prvou časťou priniesol pre stanicu dobrých 1,2 milióna divákov (naživo + do 3 dní zo záznamu), z toho 623 tisíc v cieľovej skupine 25-54.

Kingdom: Rodinná sága s popovou hviezdou

Spoločnosť Endemol, známa z nášho trhu najmä vďaka formátom ako Big Brother či Wipeout, prináša na MIPCOM aj hotový hraný seriál Kingdom. Zahrá si v ňom Frank Grillo a Nick Jonas, ktorý práve teraz novým singlom úspešne oživuje svoju spevácku kariéru.

Kingdom vzniká pre americkú satelitnú platformu DirecTV, premiéru bude mať dnes a svetovým nákupcom sa predstaví v utorok 14. októbra za prítomnosti tvorcov. Zatiaľ je objednaných desať častí.

Endemol o Kingdom hovorí ako o rodinnej ságe s komplexnými charaktermi a vzťahmi, ktoré sa rozvinú nečakanými smermi. To všetko na pozadí zápasníckeho športu.

Acquitted: Kúsok Európy na svetovom veľtrhu

Európsku tvorbu reprezentuje Acquitted - 10-dielna nórska dráma. V hlavnej úlohe biznismen, ktorý sa vráti do rodného mestečka 20 rokov po tom, ako ho zbavily viny v prípade vraždy jeho stredoškolskej lásky. Zisťuje však, že minulosť nedokáže vymazať.

Seriál Acquitted predáva FremantleMedia.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 19:35