Ben McKenzie v seriáli Gotham
StoryEditor

Seriál Gotham prichádza na Slovensko. V dobrom čase

14.08.2015, 15:00
Markíza začne na jeseň vysielať nový, Batmanom inšpirovaný seriál Gotham.

Americký seriál Gotham pozná termín slovenskej televíznej premiéry. Markíza ho nasadí od septembra, a to v pomerne atraktívnom čase.

Gotham dostane priestor v nedeľu po 22. hodine a bude sa vysielať po SuperStar. Markíza ho teda zaradí podobne ako Arrow, ktorý chodil pre zmenu v stredy po Hlase Česko Slovenska.

Gotham aj Arrow majú jednu vec spoločnú: oba vychádzajú z komiksových námetov od DC Entertainment. Kým Arrow sa v Amerike vysielal na stanici The CW cieliacej vyslovene na skupinu 18- až 34-ročných, Gotham vzniká pre univerzálnejší Fox. Predpokladá sa, že po SuperStar by mohol dediť práve mladších divákov.

Na Markíze odštartuje Gotham v nedeľu 6. septembra o 22:20 a stanica na úvod ponúkne dve epizódy za sebou. Seriál ohlásila v čerstvo zverejnených programových plánoch, kampaň zatiaľ nemá.

Gotham vzniká podľa komiksovej predlohy DC Comics a okrem mladého Bruca Wayna sa v ňom objavuje aj Catwoman, Hádankár a ďalšie komiksové postavy. Tento seriál je "prequel", teda jeho dej je zasadený do obdobia predtým, než sa vo fiktívnom meste Gotham City objavil maskovaný Batman. Výkonným producentom Gothamu je Bruno Heller, podpísaný aj pod seriálom Mentalista (The Mentalist). Viac informácií.

Stanica Fox odvysielala prvú sériu Gothamu v sezóne 2014/2015. Dosiahol s ňou rating 2,9 % v 18-49 vrátane divákov zo záznamu, skončil nad priemerom Foxu a bolo zrejmé, že bude pokračovať. V tejto reklamne dôležitej cieľovej skupine sa stal celkovo 25. najsledovanejším programom sezóny (pozrite si veľký prehľad top 100). Druhá sezóna príde už na jeseň.

Priemerná sledovanosť prvej série Gothamu v USA
(zdroj: Nielsen, parameter: most current, teda vrátane divákov sledujúcich zo záznamu do 7 dní)

SkupinaMiesto v sezónnom rebríčkuSledovanosťSledovanosť (%)Rozdiel oproti priemeru Foxu
18-49 3. 3,651 mil. 2,9 % + 1,0
2+ 63. 7,654 mil. 2,6 % + 0,6
domácnosti 67. 5,511 mil. 4,7 % + 1,2

Stratégie o tom, že seriál kúpila skupina Markíza, informali už minulý rok. Prečítajte si prvú informáciu.

 

O čom je Gotham

Seriál sa odohráva vo fiktívnom meste Gotham City predtým, než sa v ňom objavil maskovaný Batman. V hlavnej úlohe detektív, ktorý sa z nováčika vypracuje až na jedného z najväčších bojovníkov proti zločinu.

Žáner: krimi, policajný, dráma

Krajina pôvodu: USA (2014-doteraz)

Herci: Ben McKenzie, Donal Logue, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Erin Richards, David Mazouz, Camren Bicondova, Zabryna Guevara, Cory Michael Smith, Victoria Cartagena, Andrew Stewart-Jones, Jada Pinkett Smith

Vysielanie na TV Markíza: Od 6. septembra vždy v nedeľu po SuperStar o 22. hodine

Distribútor: Warner Bros. International Television Distribution

https://youtu.be/0d1zpt6k5OI

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 10:10