Ben McKenzie v seriáli Gotham
StoryEditor

Takto vyzerá nový seriál Gotham. Môže ho získať Markíza (video)

07.05.2014, 17:21
Batman sa vracia na televízne obrazovky. Pozrite sa, ako bude vyzerať, a prečo má najbližšie k staniciam okolo Markízy.

V budúcej sezóne 2014/2015 sa na televízne obrazovky vráti príbeh o Batmanovi. Stanica Fox v tlačovej správe potvrdila, že na jeseň uvedie seriál Gotham.

Už onedlho sa v Amerike oficiálne rozhodne o tom, ktoré seriály sa rušia a ktoré nové vzniknú - najväčšie stanice vrátane Fox v máji chystajú tradičné prezentácie budúcej sezóny. Fox si však objednal Gotham už v predstihu. Začiatkom týždňa dal zelenú sérii, ktorá bude mať minimálne 13 epizód.

Okrem toho má stanica k dispozícii niekoľko ďalších pilotných epizód iných dramatických seriálov. Podľa magazínu The Hollywood Reporter bol však Gotham jedným z favoritov na objednávku plnej série. Fox mal voči nemu viaceré záväzky a keby ho zo štádia pilotnej časti neposunul k objednávke 13 epizód, vznikli by mu ďalšie finančné náklady. Gotham má potenciál; komiksovým seriálom sa v USA momentálne darí a je po nich divácky dopyt.

Dnes je už aj známe, ktorý slovenský vysielateľ môže novinku Gotham získať. Podľa zistení Stratégií bude seriál distribuovať na medzinárodné trhy spoločnosť Warner Bros. International Television Distribution a s tou dlhodobo exkluzívne obchoduje Markíza. Ak sa teda objaví na Slovensku, bude to práve na Markíze alebo jej sesterských kanáloch. Keďže Fox oznámil objednávku prvej série iba tento týždeň, na jarnom veľtrhu MIPTV sa o ňom ešte nehovorilo a Warner ho zatiaľ nemá ani oficiálne v katalógu. Prvé diskusie môžu prísť na júnovom veľtrhu NATPE v Budapešti a jesennom MIPCOM-e v Cannes.

Gotham je "prequel", teda jeho dej bude zasadený do obdobia predtým, než sa vo fiktívnom meste Gotham City objavil maskovaný Batman. Hlavným hereckým predstaviteľom bude Ben McKenzie, známy zo seriálov  Southland a O.C. California (The O.C.), ktorý si zahrá detektíva Jamesa Gordona. Okrem neho sa v Gothame objavia aj Donal Logue (Zákon gangu/Sons of Anarchy) alebo Jada Pinkett Smith (Tlkot srdca/HawthoRNe).

Gotham vzniká podľa komiksovej predlohy DC Comics, okrem Batmana v ňom bude aj Catwoman, Hádankár a ďalšie komiksové postavy.

Výkonným producentom Gothamu je Bruno Heller, podpísaný aj pod seriálom Mentalista (The Mentalist). Napísal aj scenár pilotnej časti, ktorú režíroval Danny Cannon (CSI, Nikita).

http://youtu.be/0d1zpt6k5OI

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 12:45