Poppy Montgomery v seriáli Unforgettable
StoryEditor

Televízia Doma sa zmení. Takto bude vyzerať (video, nové logo + info)

02.05.2014, 12:22
Nové logo, iná grafika, ale aj programové úpravy. Pozrite sa, aké zmeny čakajú televíziu Doma. Prinášame ukážky a viac informácií.

Televízia Doma sa zmení. Od nedele 4. mája o 6:00 dostane nový vizuál. Zmení sa aj logo a stanica tiež avizuje vylepšenú programovú štruktúru. Novinky ju majú posunúť do "aktívnejšej, modernejšej a sviežejšej polohy", ako tvrdí v tlačovej správe.

Doma avizuje programové úpravy od pondelka 5. mája. Stratégie ich už naznačili: cez pracovné dni o 17. hodine sa ruší telenovelové okno a na jeho mieste štartujú Ženy z rodu Gilmorovcov (Gilmore Girls). Chváli sa tiež premiérovými seriálmi; pripravuje americké krimi Unforgettable od distribútora Sony Pictures Television International a Major Crimes od Warner Bros. International Television Distribution. Tomu druhému sa darí napríklad v Nemecku: stanica Vox práve vysiela druhú sériu v stredu o 21. hodine, nábehovú krivku mu robia Bostonské vraždy (Rizzoli & Isles). Naposledy získal v cieľovej skupine 14-59 podiel 8,4 %, pričom priemer Vox od začiatku roka doteraz je 6,8 %. Prečítajte si o oboch novinkách v samostatnej správe.

"Doma je naďalej televízia zameraná primárne na ženského diváka, prinášame však množstvo programov, ktoré oslovujú širšie divácke spektrum – zábavu, lifestyle, reality šou, gastronómiu, a žánrovo pestrejšiu ponuku filmov a seriálov," uviedla riaditeľka programových služieb skupiny Markíza Silvia Majeská

Nová grafika televízie Doma má byť "súčasná a trendová". Vznikala interne v tíme Romana Kettnera. Od nedele bude mať stanica aj nové logo, vyzerá takto:

Nový vizuál televízie Doma

Creative director: Roman Kettner

Art director/designer, animation: Jaroslav Jenča

Explikácia: Vizuál bude jednoduchý a čistý, no pritom dynamický, výrazný a moderný. Jeho základnými farbami sa stanú červená a čierna, prostredníctvom ktorých bude komunikovať atribúty charakterizujúce súčasné zameranie Doma – celú škálu emócií, podôb medziľudských vzťahov a špičkovú kvalitu.

 

Doma naposledy menila grafiku v marci 2012, došlo i k posunu programovej cieľovej skupiny zo žien 12-54 na univerzálnu 12-54. Zo ženského kanála mala byť stanica atraktívna pre celú domácnosť. Prečítajte si viac o minulej zmene.

Trhové podiely Doma sa v poslednom období pohybujú okolo 4 % v 12-54. Pozrite si jej top proramy za minulý týždeň.

 

Showreel s novou grafikou Doma:

http://youtu.be/fPgZBZYQKdE

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 04:25