StoryEditor

Televízia Doma mení logo, grafiku aj cieľovku

29.03.2012, 00:00

Zo ženského kanála má byť stanica atraktívna pre celú domácnosť.

Televízia Doma sa mení. Od soboty dostane nové logo i grafiku. A nebude už len pre ženy. "Stanica už nebude určená len pre ženské publikum 12 -54, ale bude atraktívna pre celú domácnosť," tvrdí riaditeľka centra marketingu Martina Hrivnáková.

Zmena síce nastane posledný marcový deň, avšak Doma sa podľa Hrivnákovej prezentuje ako "feel good" stanica už niekoľko mesiacov.  Teraz sa tento posun zoficiálni. "Televízia Doma je tak po novom určená pre spoločenských priateľských ľudí, ktorí si pri televíznej obrazovke radi oddýchnu a zrelaxujú. Divákom ponúka silné príbehy, emócie, zážitok a najmä vymámenie z reality do príjemného priateľského sveta."

Doma používala od svojho štartu 31. augusta 2009 logo so symbolom srdca namiesto písmena "O" a grafiku so ženskými motívmi a farbami. Obe, mimochodom, CME medzičasom vyexportovalo do zahraničia, kde zakladalo ženské kanály. Slovenské logo teraz bude bez srdca. "Pôvodné logo so srdcom už nekorešponduje s novou stanovenou cieľovou skupinou. Televízia Doma už totiž nebude orientovaná výlučne na ženy. Logo bez srdca otvára možnosť výraznejšie osloviť širšie publikum," myslí si Hrivnáková.

Nová grafika Doma chce byť podľa Hrivnákovej "rôznorodejšia, dynamickejšia, pestrofarebnejšia a s univerzálnou sezónnosťou". Bude ladená do farieb malinovej, broskyňovej, fialovej, tmavofialovej, oranžovej, žltej a tmavomalinovej.

Nové logo televízie Doma

Showreel k novej grafike

 

 

Doma je momentálne na historických maximách sledovanosti, za čo vďačí prime-timovej akvizícii Sultán (Magnificent Century) a prvému vlastného seriálu Druhý dych. Minulý týždeň mala v cieľovej skupine 12-54, na ktorú predáva reklamu, podiel 5,4 % a bola silnejšia ako Plus.

Tvorivý tím stojaci za novou grafikou:

Dizajnér a animátor: Jaroslav „Jeno“ Jenča
Animátor: Branislav Pavlovič
3D animácia: Jozef Koháry
Vizrt Operátor: Andrej Považan
Hudba: Roman Ferianc, Miloš Fedor, Tibor Patay

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 21:51