Ženy z rodu Gilmorovcov (Gilmore Girls)
StoryEditor

Cape, Ženy z rodu Gilmorovcov, Drsný šerif a iné: Čo prinesú Plus, Doma a Dajto

28.04.2014, 16:40
Pozrite si prehľad, čo chystajú menšie slovenské stanice na najbližšie týždne. A prečítajte si tiež, čo malo ísť v prime-time na Plus-ke, ale napokon nepôjde.

Menšie slovenské stanice Plus, Doma a Wau chystajú v najbližších dňoch niekoľko noviniek. Vrátia sa niektoré reprízové seriály a prídu aj nové akvizície.

Televízia Doma bude mať o jednu telenovelovú hodinu denne menej; od 19. týždňa upravuje svoju popoludňajšiu a podvečernú štruktúru. Zmena nastáva od 14. hodiny: Nespútaný anjel pôjde po novom iba s jednou časťou denne, ďalší program Keď budeš moja sa teda posunie o hodinu skôr. V access prime od 17. hodiny vznikne voľné miesto a Doma ho vyplní žánrovo inak: namiesto telenovely tam nasadí americký rodinný seriál Ženy z rodu Gilmorovcov (Gilmore Girls). Štartuje 5. mája a bude sa vysielať každý pracovný deň.

Reprízový seriál ponúkne od úplne prvej série. Dokopy ich má sedem, respektíve 153 epizód. V Amerike sa vysielal najskôr na stanici The WB a potom na The CW. Poslednú siedmu sériu otvárali s ratingom 2,0 % v skupine 18-49 podľa Nielsen Research, čo znamenalo staničný nadpriemer. V slote mu konkuroval napríklad Dr. House (House M.D.). Ženy z rodu Gilmorovcov predáva kľúčový akvizičný partner Markízy - Warner Bros. International Television Distribution. Ten ho, mimochodom, ponúka aj ako formát.

Pracovné dni na Doma od 5. mája

14:10 Nespútaný anjel (Cuidado con el ángel)

15:00 Keď budeš moja (Cuando seas mía)

17:00 Ženy z rodu Gilmorovcov (Gilmore Girls)

18:00 Priatelia (Friends)

V polovici mája príde na Doma ďalšia novinka: americká telenovela Nezvestná (Dónde está Elisa), ktorá dostane priestor o 14. hodine. Prečítajte si o nej viac v samostatnej správe.

Novinku chystá aj televízia Plus, aktuálna jednotka medzi menšími stanicami na Slovensku. Od utorka 6. mája siahne do knižnice distribučnej spoločnosti NBCUniversal a prinesie z nej novinku Cape. Ide o akčný seriál, ktorý začiatkom roka 2011 priniesla americká NBC v zimnom, medzisezónnom období sezóny. Má desať častí a je o policajtovi, ktory "prevezme identitu komiksového hrdinu a berie spravodlivosť do vlastných rúk". Sledovanosť pre NBC nebola uspokojivá, poslednú epizódu neodvysielala v televízii, ale dala ju na internet.

Aktuálne The Cape vysiela aj česká Prima Cool pod názvom Mstitel Cape cez víkendy o 17:40. Plus mu dá priestor v noci: vždy od utorka do štvrtka po polnoci.

Stanica Plus plánovala aj ďalšiu akvizíciu: reality sériu Uletená rodinka (Here Comes Honey Boo Boo), ktorá patrí k ťažiskovým programom americkej káblovej stanice TLC, cieliacej na ženy od 25 do 54 rokov. Séria zachytávajúca život malého veselého dievčaťa a jej rodiny mal ísť na Plus-ke od 4. mája vždy v nedeľu v prime-time o 19:00. Napokon však programovou zmenou tento program z Plus stiahli, náhradný termín zatiaľ nie je stanovený.

Reality žáner však na Plus predsa bude: už dneš štartuje šou Najväčší zberači (Britain's Biggest Hoarders), vyrábaná pre britskú BBC One a na niektorých trhoch akvizovaná stanicou TLC. Reláciu o "patologických zberačoch, ktorí trpia obsedantno-kompulzívnou poruchou a hromadia doma zbytočné predmety" bude Plus vysielať čiastočne v prime-time, vždy v pondelok od 21:25 do 22:40.

Novinku do hlavného vysielacieho času pripravuje aj Dajto: od 18. mája každú nedeľu o 21:35 bude vysielať seriál Drsný šerif (Longmire). Vyrába sa pre americkú káblovú stanicu A&E, ktorá o ňom hovorí ako o svojom najsledovanejšom hranom seriáli. Premiéry aj reprízy druhej série mali priemerne 6 miliónov divákov, v júni pokračuje treťou sériou. A&E je "doma" najmä v reality žánri, hrané seriály iba postupne rozbieha a ich zástupcom je okrem Longmire napríklad Bates Motel. Viac o Drsnom šerifovi nájdete tu.

http://youtu.be/9YqmLqeAINY

http://youtu.be/9IxGIayml5E

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. máj 2024 06:07