StoryEditor

Zanedbateľná čiastka pre vás je nezanedbateľná pre deti, ktoré ju potrebujú. Hovorí Magna v novej kampani

15.12.2017, 13:45
Autor:
pzpz
Idea vznikla v agentúre Istropolitana Ogilvy.

Magna zachraňuje detské životy vo viacerých, tretích krajinách sveta.A v najnovšej kampani rozdáva peniaze známym osobnostiam, alebo firmám. Nie veľké, len malú čiastku, ktorá je, ako sa aj samotná kampaň volá - (ne)zanedbateľná. Ľudia, ktorým boli peniaze zaslané, si ich na svojom účte ani nevšimli. 

Kampaň s čiastkou 10 eur poukazuje na to, že pre niekoho toľko peňazí nemusí znamenať veľa, ale deťom z Kambodže, Konga alebo Sýrie to veľmi pomôže. Za kreatívou kampane stojí Istropolitana Ogilvy, ktorá s humanitárnou organizáciou spolupracuje už dlhšie obdobie.

Kampane Ne/Zanedbateľná čiastka sa zúčastnil aj slovenský spevák Richard Müller a herečka Anna Schmidtmajerová. Okrem nich myšlienku podporili aj cestovatelia, lekári, IT špecialisti...skrátka všetci, ktorí chceli 10 eurami pomôcť.

Vznik kampane je v Čechách, kde ju realizovala agentúra Zaraguza CZ. Istropolitana Ogilvy v tejto spolupráci fungovala ako ideový a strategický konzultant pre klienta a zároveň sa podieľala na realizácii slovenskej časti kampane.

Pôvodná idea kampane smerovala najmä do firemného sektora, zaslaná čiastka mala fungovať ako „otvárač dverí“ vo firmách, v ktorých sa takáto čiastka skutočne zanedbateľná a dokonca až pod radarom. Napokon sme sa spolu s klientom rozhodli rozšíriť záber aj na nefiremných adresátov a spraviť si taký malý test, nakoľko je táto čiastka pre dnešných ľudí v našom prvom svete zanedbateľná. Ukázalo sa, že naozaj takou je. Na rozdiel od tretieho sveta, kde dokáže tá istá čiastka zachraňovať detské životy.“ hovorí o kampani Peter Darovec, creative director Istropolitana Ogilvy.

Vizitka kampane:

Creative director: Peter Darovec
Art director: Viktor Mada
Head of digital: Jakub Mazan
Strategy director: Veronika Romsauerová

01 - Modified: 2017-11-21 13:53:56 - Feat.: 0 - Title: HODNOTENIE STRATÉGIÍ: V októbri nadchla Magna s fotografiami sýrskych detí
01 - Modified: 2023-05-29 13:10:24 - Feat.: - Title: Istropolitana Ogilvy a THIS IS LOCCO si z kyjevského festivalu KIAF odnášajú cenné kovy 02 - Modified: 2023-05-10 10:34:31 - Feat.: - Title: Kampaň: Kráľovská kategória neurobila dieru do sveta 03 - Modified: 2020-06-17 12:59:07 - Feat.: - Title: MAGNA poukazuje na putovanie matiek za zdravotnou starostlivosťou v Kongu 04 - Modified: 2018-06-11 18:06:36 - Feat.: - Title: Sajfa, Cibulková, Kiska ani Mika to nedajú. Neprijali ponuku vycestovať do Konga a pomáhať
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 02:34