StoryEditor

Mŕtvola pred kníhkupectvom. Netradičná kampaň na novú detektívku prebiehala v obchodných centrách

24.03.2017, 16:01
Autor:
hrnhrn
Kníhkupectvá takto promovali novú knihu Smäd od Joa Nesbøa.

V obchodných centrách EUROPA Banská Bystrica, CITY ARENA Trnava, POLUS Bratislava a OPTIMA Košice je označené miesto činu. Zavraždenými sú mladé ženy. Hoci je každá obeť na inom mieste, spája ich jedno: všetky ženy boli aktívne na internetovej zoznamke.

Panta Rhei

Vydajte sa po stopách vraha

Kníhkupectvá Panta Rhei takto promovali novú knihu Smäd od kráľa severských detektívok Joa Nesbøa. Čitatelia môžu hľadať vraha spolu s Harry Holeom, ktorý je súčasťou jedenástich Nesbøových krimirománov. Prvou indíciou je práve kníhkupectvo, kde sa čitatelia dozvedia viac o prípade.

O čom je Smäd:

V Osle nájdu mŕtve ženské telo. Na krku má stopy po železnom chrupe a z tela vycicanú krv. Vyšetrovací tím vedie Katrine Brattová. Vraždy odkazujú na prejavy vampirizmu, ktorý mnohí kriminálni psychológovia vnímajú veľmi kontroverzne. Pribúdajú ďalšie obete, ale spája ich jedno: všetky ženy boli aktívne na internetovej zoznamke.

Najznámejší severský detektív Harry Hole si už tri roky užíva pokojný rodinný život a odovzdáva svoje skúsenosti nádejným vyšetrovateľom na policajnej škole. Osud ho však prinúti vrátiť sa do hry. Vytvorí paralelný vyšetrovací tím. Jedine on vidí za brutálnymi vraždami aj iný motív. Je vrahom skutočne vampirista?

Panta Rhei

​Spisovateľ Jo Nesbø (1960) sa narodil v Osle a vyrastal v Molde. Je vyštudovaný ekonóm. Po úspešnej kariére popového hudobníka v skupine Di Derre debutoval v roku 1997 detektívkou Netopierí muž, za ktorú si vyslúžil ocenenie najlepší škandinávsky kriminálny román roka. Za svoje ďalšie knihy získal niekoľko veľkých ocenení. Jeho knihy sú preložené do vyše štyridsiatich jazykov a predalo sa ich vyše 20 miliónov. Na Slovensku je to v súčasnosti najpopulárnejší zahraničný autor detektívok.

Jo Nesbø povedal o Harry Holeovi: „Obidvaja sme romantici a melancholici, chaotickí  i disciplinovaní zároveň. Kedysi som si myslel, že ja a on sme dve úplne rozdielne bytosti. Teraz vidím, že to nie je pravda. Možno nie je moje alter ego, ale určite som doňho vložil veľa zo seba samého. Povedzme takých 70%. Tie najlepšie časti:-) Harry Hole je muž, ktorý bojuje so svetom aj so sebou samým. Nie je to superhrdina a možno aj preto je ľuďom blízky.“

ANKETAMáte radi kriminálky Jo Nesbøa? Nie 11% Áno 89% Hlasovalo 18 ľudí, aj vy

01 - Modified: 2017-03-07 10:46:04 - Feat.: 0 - Title: Mesiac knihy oslávia v v Panta Rhei kampaňou. Podporia slovenských spisovateľov
01 - Modified: 2017-07-25 13:13:37 - Feat.: - Title: Legendárny Harry Hole prichádza na plátna kín. Vo filme podľa bestselleru Jo Nesbøa Snehuliak
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 12:19