StoryEditor

Anketa OTO plná prekvapení. Medzi finalistov sa nedostali najsledovanejšie relácie

01.02.2018, 16:30
Zmena nastane aj na moderátorskom poste. Po Sajfovom boku už nebude Adela.

Divácke hlasovanie v ankete Osobnosť televíznej obrazovky sa 18. februára uzavrie. Dovtedy ešte môžu diváci hlasovať za svojho favorita z finálovej sedmičky v každej zo štrnástich kategórií. Najviac nominácií získala televízia Markíza (25), nasleduje RTVS so 17 nomináciami a JOJ s 14 nomináciami. Kto premení nomináciu na sošku slovenského televízneho Oscara, sa dozvieme na slávnostnom galavečere v sobotu 17. marca. 

Okrem štrnástich kategórií, kde o víťazoch rozhodujú diváci svojimi hlasmi, sú súčasťou ankety aj tri špeciálne ocenenia. Nového člena Siene slávy určuje Akadémia osobností kultúrneho a spoločenského diania na Slovensku. Pred rokom do nej uviedli herečku Božidaru Turzonovovú. O ocenení Televízny počin roka rozhodujú novinári a redakcia časopisu Plus 7 dní, minulý rok si sošku odniesol režisér Peter Núňez. Cenu Absolútny OTO si odnesie televízna osobnosť, ktorá získa najväčší počet hlasov od divákov. Posledné tri roky sošku získala moderátorka Adela Vinczeová.

Prekvapenia tohto ročníka

Diváci svojimi hlasmi rozhodli, že do finálovej sedmičky sa v kategórii Seriál roka nedostali niektoré z najsledovanejších. Napríklad Prázdniny, ktoré JOJ odštartovala v polovici januára minulého roka a ich prvá epizóda seriálu si pripísala najvyššiu sledovanosť z pôvodnej seriálovej produkcie všetkých televízií (13,9%), prekonala dokonca aj Hornú Dolnú. Diváci rozhodli, že do finálovej sedmičky patria Rodinné prípady, ktoré sa však do top 50 najsledovanejších relácií uplynulého roka nedostali. Ocenenie Seriál roka získala v posledných dvoch ročníkoch Horná Dolná.

Obdobná situácia nastala v kategórii Program roka, kde sa do finálnej sedmičky nedostali výpravné šou Markízy Tvoja tvár znie povedome ani Let´s Dance, medzi finalistov však diváci nominovali Pevnosť Boyard s omnoho nižšou diváckou sledovanosťou. V uplynulom ročníku si ocenenie odniesla práve Tvoja tvár znie povedome, rok predtým Chart show, ktorá takisto nie je medzi finalistami tohto ročníka. O ocenení v tejto kategórii sa tak pravdepodobne bude rozhodovať medzi Extrémnymi premenami Markízy a V siedmom nebi televízie JOJ.

RTVS ovládla s piatimi nomináciami kategóriu Zábavný program. Na shortliste má Milujem Slovensko, ktoré obhajuje nepretržité prvenstvo z predchádzajúcich štyroch rokoch, úspešnú Zem spieva so zahraničnými oceneniami, Čo ja viem, 5 proti 5Duel. Komerčným televíziám prisúdili diváci po jednej nominácii – JOJ za Inkognito a Markíze za Dobre vedieť!. Medzi finalistov sa prekvapivo nedostala novinka JOJ Všetko čo mám rád, Ondrej Kandráč so svojou kapelou Kandráčovci však zabojuje v kategóriách Spevák a Hudobná skupina.

Ďalším prekvapením tohto ročníka je, že diváci svojimi hlasmi posunuli medzi finalistov v kategórii Moderátor/ka spravodajstva nové tváre Televíznych novín Markízy – Lenku Vavrinčíkovú a Viktora Vinczeho. Do užšieho výberu sa nedostali ostrieľaní moderátori Zlatica Švajdová Puškárová, Patrik Švajda ani Jaroslav Zápala. Po troch finalistoch má v tejto kategórii televízia JOJ a Markíza, RTVS získala jednu nomináciu.

Zmena na moderátorskom poste

Slávnostným galavečerom už nebude sprevádzať Adela Vinczeová, ktorá tvorila päť rokov moderátorskú dvojicu s Matejom „Sajfom“ Cifrom. ,Bolo to pocitové rozhodnutie, že po piatich rokoch by si to zaslúžilo osviežiť a rada by som si po nejakom čase večer vychutnala bez stresov. Okrem toho týždeň predtým moderujem Českého leva a tento dvojboj sa mi už minulý rok zdal priveľa,“uviedla Adela pre pluska.sk. Vedľa Sajfu sa tak v tomto ročníku postaví nový sparingpartner, hovorí sa o Marcelovi Forgáčovi alebo o Sajfovej manželke Veronike.

Facebook / Anketa OTO

​​Nominácie 18. ročníka ankety OTO 

Moderátor/ka TV programov
Andrej Bičan
Daniel Dangl
Marcel Forgáč
Martin Nikodým
Adela Vinczeová
Vladimír Voštinár
Milan Junior Zimnýkoval

Seriál roka
Horná Dolná (Markíza)
Rex (Markíza)
Rodinné prípady (Markíza)
1890 (JOJ)
Naši (JOJ)
Za sklom (JOJ)
Tajné životy II. (RTVS)

Program roka
Extrémne premeny (Markíza)
ME vo futbale do 21 rokov (Markíza)
O 10 rokov mladší (Markíza)
Pevnosť Boyard (Markíza)
V siedmom nebi (JOJ)
MS 2017 v hokeji (RTVS)
Slovensko Advent 2017 (RTVS)

Zábavný program
Dobre vedieť! (Markíza)
Inkognito (JOJ)
5 proti 5 (RTVS)
Čo ja viem (RTVS)
Duel (RTVS)
Milujem Slovensko (RTVS)
Zem spieva (RTVS)

Moderátor/ka spravodajstva
Mária Chreneková Pietrová (Markíza)
Lenka Vavrinčíková (Markíza)
Viktor Vincze (Markíza)
Lucia Barmošová (JOJ)
Adriana Kmotríková (JOJ)
Ján Mečiar (JOJ)
Ľubomír Bajaník (RTVS)

Redaktor/ka spravodajstva
Veronika Cifrová Ostrihoňová (Markíza)
Michal Kovačič (Markíza)
Ján Tribula (Markíza)
Jozef Kubáni (JOJ)
Dana Strculová (JOJ)
Adam Zavřel (JOJ)
Kristián Čekovský (RTVS)

Komentátor/ka športu
Štefan Eisele (Markíza)
Jurko Slávo (Markíza)
Daniel Očenáš (Markíza)
Miroslav Špaček (Markíza)
Pavol Gašpar (RTVS)
Ľuboš Hlavena (RTVS)
Marcel Merčiak (RTVS)

Moderátor/ka športu
Štefan Eisele (Markíza)
Jana Hospodárová (Markíza)
Peter Varinský (Markíza)
Lenka Čviriková Hriadelová (JOJ)
Oľga Hamadejová (RTVS)
Jarmila Lajčáková-Hargašová (RTVS)
Marcel Merčiak (RTVS)

Osobnosť TV publicistiky
Patrik Herman (Markíza)
Kveta Horváthova (Markíza)
Kristína Kövešová (Markíza)
Boris Pršo (Markíza)
Erika Barkolová (JOJ)
Soňa Skoncová (JOJ)
Pavol Fejér (RTVS)

Spevák
Lukáš Adamec
Marián Čekovský
Adam Ďurica
Ondrej Kandráč
Ivan Tásler
Samuel Tomeček
Miro Žbirka

Speváčka
Celeste Buckingham
Mária Čírová
Emma Drobná
Jana Kirschnerová
Katarína Knechtová
Kristína
Dara Rolins

Hudobná skupina
Desmod
Elán
Fragile
Horkýže Slíže
IMT Smile
Kandráčovci
Peter Bič Projekt

Herec
Juraj Bača
Michal Hudák
Juraj Kemka
Vladimír Kobielsky
Ján Koleník
Michal Kubovčík
Tomáš Maštalír

Herečka
Zuzana Fialová
Lujza Garajová-Schrameková
Monika Hilmerová
Zuzana Mauréry
Táňa Pauhofová
Petra Polnišová
Zuzana Šebová

O ankete OTO:

Anketa Osobnosť televíznej obrazovky (OTO) je divácka anketa, v ktorej diváci raz ročne hlasujú o svojich najobľúbenejších televíznych osobnostiach a programoch. Organizátorom a držiteľom licencie je agentúra APA-Art Production Agency, vyhlasovateľom a hlavným mediálnym partnerom je týždenník Plus 7 dní. Vysielateľom slávnostného galavečera je RTVS. Osemnásty ročník ankety OTO 2017 odvysiela v priamom prenose Jednotka v sobotu 17. marca. Pre verejnoprávnu televíziu bol minulý rok OTO jedným z top programov roka, pozrelo si ho 669-tisíc divákov nad 12 rokov. 

01 - Modified: 2018-01-31 14:59:59 - Feat.: 0 - Title: Februárové televízne novinky: Návrat Prázdnin a V siedmom nebi 02 - Modified: 2018-02-05 15:41:40 - Feat.: 0 - Title: Známy je štart SuperStar. Markíza už promuje nových porotcov 03 - Modified: 2018-01-24 12:42:37 - Feat.: 0 - Title: Februárové kinopremiéry: Oscarový favorit Podoba vody prichádza do slovenských kín
01 - Modified: 2020-09-24 05:45:52 - Feat.: - Title: Rada RTVS sa zaoberala "Bohom šoubiznisu". Reagovala na sťažnosti divákov na galavečer OTO 02 - Modified: 2020-10-04 17:46:34 - Feat.: - Title: OTO s najnižšou sledovanosťou za posledné roky. Galavečer sledovalo o 200-tisíc divákov menej 03 - Modified: 2020-09-06 19:56:55 - Feat.: - Title: Absolútny OTO v rukách Hudáka, sošku majú Tvoja tvár, Za sklom i Inkognito 04 - Modified: 2020-09-04 15:17:11 - Feat.: - Title: V sobotu sa rozdajú slovenské televízne Oscary. Priamy prenos galavečera OTO odvysiela RTVS 05 - Modified: 2020-03-19 15:20:26 - Feat.: - Title: Galavečer OTO sa kvôli koronavírusu odkladá. Nový termín nie je zatiaľ známy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:03