StoryEditor

Konkurent Netflixu získal investíciu za miliardu dolárov. Streamovať bude videá pre smartfóny a tablety

08.08.2018, 13:10
Autor:
ČTKČTK
Až 900 miliónov dolárov pôjde na sprevádzkovanie a licencovanie obsahu z najlepších štúdií v Hollywoode.

Aliancia hollywoodskych štúdií, bánk a rodinného fondu zakladateľa reťazca Walmart investovala jednu miliardu dolárov do nového projektu s pracovným názvom NewTV. Za streamovacou televíziou stoja americkí podnikatelia Jeffrey Katzenberg a Meg Whitmanová. Start-up dostal uvedenú čiastku na streamovanie videí viac než rok predtým, než ponúkne služby zákazníkom, píše denník Financial Times.

"Vysoký objem investície je na vytvorenie úplne novej platformy nevyhnutný," uviedol Katzenberg, ktorý predtým pôsobil ako šéf štúdií Walta Disneyho a DreamWorks. Whitmanová bola generálnou riaditeľkou spoločností eBay a Hewlett Packard Enterprise.

Platené videá NewTV majú byť primárne určené pre smartfóny a tablety. Až 900 miliónov dolárov pôjde na sprevádzkovanie a licencovanie obsahu z najlepších štúdií v Hollywoode. Nová streamovacia služba podľa Katzenberga sprístupní tvorbu najväčších talentov zábavného priemyslu súčasnosti.

Agentúra Bloomberg v máji uviedla, že nové seriály vyjdú na päť až šesť miliónov dolárov, čo je zhruba rovnaká suma, akú vydáva spoločnosť Netflix. Jednotlivé epizódy však nepotrvajú dlhšie než 15 minút.

Do projektu medzi inými investovali spoločnosti Disney, Alibaba, NBCUniversal, Fox, Viacom, Sony Pictures, Lionsgate, MGM, Madrone Capital Partners, Goldman Sachs, JPMorgan Chase a syn zakladateľa maloobchodného reťazca Walmart Sam Walton.

01 - Modified: 2018-07-25 08:44:41 - Feat.: 0 - Title: Netflix otvorí v Španielsku prvé európske produkčné centrum 02 - Modified: 2018-07-23 18:19:23 - Feat.: 0 - Title: Vybrali najlepšie seriály súčasnosti. Najviac nominácií na ceny Emmy má Hra o tróny 03 - Modified: 2018-07-18 09:07:07 - Feat.: 0 - Title: Rast predplatiteľov Netflixu nie je podľa očakávaní. Akcie firmy oslabli
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 11:55