StoryEditor

5 filmových noviniek, ktoré by ste si v októbri nemali nechať ujsť

29.09.2018, 16:35
Autor:
hrnhrn
Lady Gaga sa po boku Bradleyho Coopera prvýkrát predstaví ako herečka v hlavnej úlohe.

Z októbrových filmových premiér sme vybrali päť snímok, ktoré stoja za návštevu kina.

Hovorilo sa o Beyoncé, Rihanne alebo Shakire, no po boku Bradleyho Coopera si zahrá Lady Gaga. Prekvapí hereckým talentom a Bradley zase speváckym. Ryan Gosling poletí ako Neil Armstrong na Mesiac, gang dôchodcov pripraví jednu z najväčších lúpeží v britskej histórii, slávna hororová séria napíše svoju poslednú kapitolu a na plátne ožije aj jeden z najznámejších komiksových antihrdinov od Marvelu.

Zrodila sa hviezda (A Star is Born)

Vo filme sa v hlavných úlohách predstavia štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme.

V romantickej dráme stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Tá už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium do svetiel reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Snímka je tretím remakeom filmového muzikálu Zrodila sa hviezda z roku 1937. Prvý remake z roku 1954 priniesol Zlatý glóbus obom predstaviteľom hlavných úloh, Judy Garland a Jamesovi Masonovi. V druhom z roku 1976 si zahrali Barbra Streisand a Kris Kristofferson. Snímka získala päť Zlatých glóbusov a skladba Evergreen bodovala na Oscaroch v kategórii pôvodných filmových piesní.

Prvý človek (First Man)

Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliardy ľudí tlačilo pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko na to astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo“.

Film o jednom z najväčších dobrodružstiev v dejinách ľudstva vznikol až po päťdesiatich rokoch. Dramatický príbeh letu Neila Armstronga na Mesiac mapuje oscarový režisér Damien Chazelle, ktorý na obežnú dráhu vyslal Ryana Goslinga.

Králi zlodejov (The King Of Thieves)

Kriminálna dráma je inšpirovaná skutočným príbehom - jednou z najväčších lúpeží v britskej histórii. Odohrala sa v roku 2015 v Londýne a na svedomí ju mal gang dôchodcov a vyslúžilých podvodníkov. Táto informácia spôsobila obrovskú senzáciu.

Dôchodca a bývalý zlodej Brian Reader (Michael Caine) dal dokopy skupinku postarších pánov, ktorí sa tri roky schádzali pravidelne v jednej pivárni v severnom Londýne a plánovali lúpež. Počas veľkonočného víkendu sa vlámali do sejfu v budove trezorovej spoločnosti Hatton Garden Safety Deposit. Na prvý pokus sa im trezor nepodaril vylomiť, ale vrátili sa na druhý deň a vykradli 73 z 999 trezorových schránok. Ulúpili šperky, zlato, diamanty a finančnú hotovosť v hodnote 14 miliónov libier.

Film s typicky britským humorom nakrútil James March, ktorý získal Oscara za dokument Muž na lane a známy je aj vďaka filmu Teória všetkého o fyzikovi Stephenovi Hawkingovi.

Halloween

Jeho meno je Michael Myers, nosí bielu masku a v ruke nôž. Pokiaľ ho stretnete na Halloween, bude to asi posledný deň vášho života. Slávna hororová séria práve píše svoju poslednú kapitolu.

Pred štyridsiatimi rokmi dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ako jedna z mála prežiť zabíjanie vraha s maskou. Útok, ktorý sa odohral cez halloweenovskú noc, v nej však zanechal hlboké jazvy na duši. Od noci, počas ktorej vyšinutý mladík dobodal jej priateľov, len aby mohol pripraviť o život aj ju, sa dôsledne pripravuje na jeho návrat. Keď ten deň príde, je ako jediná pripravená.

Venom

V akčnej komiksovke sa Tom Hardy predstaví ako jeden z najznámejších komiksových antihrdinov od Marvelu. Keď sa ako novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého. Disponuje novými nebezpečnými superschopnosťami, ktoré sa zúfalo snaží udržať pod kontrolou, no súčasne ho veľmi fascinujú a priťahujú.

01 - Modified: 2018-08-24 08:31:00 - Feat.: 0 - Title: 6 filmových premiér, ktoré sú plné strachu a napätia 02 - Modified: 2018-09-07 12:30:23 - Feat.: 0 - Title: Oscar pre najobľúbenejšie filmy zatiaľ nebude, rozhodla akadémia 03 - Modified: 2018-08-19 15:01:11 - Feat.: 0 - Title: Tipy na romatické komédie, ktoré uvedú kiná v septembri 04 - Modified: 2018-08-26 09:09:06 - Feat.: 0 - Title: Premiéra novej bondovky sa oneskorí. Do kín príde až koncom roka 2020
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 11:29