StoryEditor

Tipy na romatické komédie, ktoré uvedú kiná v septembri

27.08.2018, 07:00
Autor:
hrnhrn
Veľa prezradia už ich názvy, ako napríklad Cesta za láskou či Po čom muži túžia.

September v kinách bude pestrý. Z filmových premiér sme vybrali snímky, ktoré potešia milovníkov a najmä milovníčky romantických filmov či komédií. Veľa prezradia už ich názvy, ako napríklad Cesta za láskou či Po čom muži túžia. Nechýbajú však ani animované rozprávky pre celú rodinu.

​Cesta za láskou (Destination Wedding)

Keanu Reeves a Winona Ryder pred 26 rokmi v legendárnom filme Dracula vytvorili príbeh veľkej, úprimnej a čistej lásky. V komédii Cesta za láskou do seba vrazia ako večne nepríjemní a ufrflaní samotári na svadbe, na ktorú museli prísť. Omylom sa dajú do reči už na letisku počas cesty a hneď zistia, že majú vlastne veľa spoločného: nenávidia ženícha, nevestu, svadby a zo všetkého najviac sa začnú nenávidieť navzájom. Obaja by chceli byť úplne inde, najlepšie sami a hlavne sa navzájom nikdy nevidieť. Ich sarkasmus ich na akcii plnej šťastných ľudí, ktorí sa chcú baviť, postupne od všetkých ostatných izoluje, až zostanú sami dvaja a musia sa začať rozprávať. A keď sa rozprávate a popíjate pri tom víno, môže sa nakoniec stať čokoľvek. Romantická komédia príde do kín 6. septembra.

Christopher Robin

Pokračovanie príbehu o priateľstve chlapca a plyšového medvedíka bude mať rovnako premiéru prvý septembrový týždeň. Dospelý Christopher Robin tvrdo pracuje v zamestnaní, je mizerne platený a jeho budúcnosť vo firme je neistá. Práca ho vyťažuje na toľko, že na dcérku a manželku má iba málo času. Christopher už nadobro zabudol na svoje idylické detstvo s prostomyseľným plyšovým medvedíkom Pú a jeho kamarátmi. Keď sa však s medvedíkom po rokoch stretne, ich priateľstvo opäť vzplanie a pripomenie Christopherovi nekonečné dni detských radovánok a zábavy, ktoré ako malý chlapec zažíval. V Disneyovke, ktorá cieli na dospelé publikum pripomínajúc mu stratené detstvo, sa predstavia Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael a Mark Gatiss.

Pod jedným stromom (Undir trénu)

V záhrade predmestia stojí vysoký košatý strom, ktorý vrhá veľký a studený tieň na druhú záhradu. Susedia bývajúci v tieni stromu sa nechcú zmieriť s tým, že si nemôžu užiť vzácne letné slnko. Boli by radi, aby sa strom aspoň preriedil. „Na ten strom nikto ani nesiahne“, znie ale pevné stanovisko z druhej strany plotu. Dohadovanie sa premení v hádky, nevhodné poznámky a nadávky, na rad prídu prepichnuté pneumatiky, stratená mačka či pes. Obyčajné susedské nezhody roztočia špirálu násilia, ktorá sa vymkne kontrole. Islandská komédia od producenta filmu Barani príde do kín 13. septembra.

Po čom muži túžia

Režisér romantickej komédie Pohádky pro Emu, Rudolf Havlík prichádza s novou komédiou Po čom muži túžia. Scenár napísal spoločne s jednou z najpredávanejších českých spisovateliek Radkou Třeštíkovou. Trochu šovinista a cynik, ale sympaťák Karel (Jiří Langmajer), je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa dostane výpoveď kvôli poklesu predajnosti časopisu a na jeho miesto je dosadená krásna šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel sa opije a praje si, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie“. Ráno zistí, že sa tou ženou naozaj stal, avšak len fyzicky. Karel sa ako Karla (Anna Polívková) musí naučiť fungovať v ženskom tele a zistiť, či to majú ženy naozaj jednoduchšie. V kinách od 20. septembra.

Hastrman

Príbeh jednej lásky, jednej vášne a jednej krajiny vo filme Čestmíra Kopeckého a Ondřeje Havelky. Romantický triler s Karlom Dobrým v hlavnej úlohe hastrmana alias baróna de Caus a jeho lásky k rychtárovej dcére Katynce (Simona Zmrzlá) vznikol na motívy oceňovaného románu Miloša Urbana. Čím viac sa však Katynka hastrmanovi približuje, tým viac v ňom narastajú pochybnosti, či ako človek v koži zvieraťa a zviera v človeku tentokrát obstojí. Romantický triler bude mať premiéru 27. septembra.

V septembri si prídu na svoje aj rodiny s deťmi. Premiéru budú mať dve rozprávky:

AXEL a tajomstvo planéty Kepler (Axel 2: Adventures of the Spacekids)

Kedysi nádherná planéta Kepler je dnes vyprahnutá a na pokraji zániku, pretože Pozemšťania v honbe za zdrojom super energie vydrancovali jedinečný Kvet života. Odvážni mladí obyvatelia planéty Kepler - AXEL, GAGA a BONO sa rozhodnú nasledovať starú legendu a vydávajú sa hľadať semienko života do oázy skrytej v ničivej sopke, aby zachránili svoj domov. Animovaná rozprávka o mladých hrdinoch vesmírneho dobrodružstva bude mať premiéru 13. septembra.

Piadinôžka (Smallfoot)

Animovaná rozprávka obráti mýtus o neexistujúcom človeku – piadinôžke – hore nohami, keď ho nájde mladý šikovný Yeti. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yetiov a vyvolá u nich senzáciu a zvedavosť, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. V kinách od 27. septembra.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:39