StoryEditor

Veľké zmeny v TA3: Kmotrík predal televíziu českému podnikateľovi, do vedenia prichádza nový konateľ z Pravdy

26.01.2022, 08:45
Bývalá šéfka spravodajskej televízie Mirjana Hron Sikimič zostáva pracovať pre Kmotríka.

V decembri získal od slovenského regulátora povolenie na kúpu TA3  český podnikateľ Michal Voráček. Teraz spravodajská televízia TA3 definitívne potvrdzuje, že doterajší majiteľ Ivan Kmotrík a jeho Grafobal Group predáva spoločnosť C.E.N., ktorá vlastní licenciu na vysielanie TA3, českému podnikateľovi Michalovi Voráčkovi a jeho spoločnosti Blueberg Media.

S novým majiteľom prichádza do TA3 aj nové vedenie. Televízia bude mať nového projektového manažéra Jána Svobodu, ktorý sem prichádza z mediálneho domu OUR MEDIA, vydavateľa Pravdy. To len včera oznámilo, že Ján Svoboda po troch rokoch končí v pozícii predsedu predstavenstva OUR MEDIA. Doterajšia riaditeľka televízie TA3 Mirjana Hron Sikimič odchádza pracovať do vedenia skupiny Grafobal Group.

„Plán predať televíziu sa rodil už niekoľko rokov a je súčasťou stratégie skupiny orientovať sa na náš core biznis. Aj vďaka novému manažmentu pod vedením Mirjany Hron Sikimič sme predali moderne nastavenú televíziu v dobrej kondícii a s dobrým potenciálom“, povedal majiteľ Grafobal Group Ivan Kmotrík.

TA3 s novým vedením
Michal Voráček, ktorý odkúpil 100 percentný podiel od skupiny Kmotríkovej Grafobal Group, prichádza do spravodajskej televízie s novým projektovým manažérom - Jánom Svobodom, ktorý je zároveň konateľom spoločnosti. Treťou konateľkou zostáva Zuzana Martináková, riaditeľka Centra spravodajstva a publicistiky. 


archív

Kto je Ján Svoboda
Pred TA3 viedol vydavateľstvo OUR MEDIA (predtým Perex). Do Perexu nastúpil v roku 2018, kedy vydavateľstvo Pravdy kúpila spoločnosť OUR MEDIA SR českých podnikateľov Iva Valentu a Michala Voráčka. Ján Svoboda sa stal podpredsedom predstavenstva. Pre Iva Valentu zastreľoval už pred Pravdou aktivity v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku. Ivo Valenta vlastní na Slovensku napríklad Hotel Elizabeth či kúpalisko Zelená žaba v Trenčíne.
Dnes už bývalý predseda predstavenstva OUR MEDIA v rozhovore pre Stratégie v júni minulého roka hovoril o plánoch vo vydavateľstve, ako aj o tom, ako sa mediálny dom dostal po dekáde v hospodárení do čiernych čísel a prečo už nie je OUR MEDIA vydavateľom Parlamentných listov.

„Na slovenskom mediálnom trhu bol pomerne nový, ale veľmi rýchlo dosiahol výsledky, ktoré sme v podstate až tak rýchlo ani nečakali. Rád pracujem s profesionálmi a viem, že v tomto prípade je to tá najlepšia voľba,“ hovorí o mediálnom manažérovi nový majiteľ TA3 Michal Voráček.

„Kondícia vydavateľstva OUR MEDIA je veľmi dobrá, má kvalitný manažment, naštartované procesy a zarába,  a to aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii. Preto som sa rozhodol  prijať ponuku Michala Voráčka na tento televízny projekt. Je to pre mňa výzva a verím, že splním všetky očakávania v rámci strategických zámerov", hovorí na margo novej pozície Ján Svoboda.

archív

Mirjana Hron Sikimič zostáva pracovať pre Kmotríka
V spravodajskej televízii TA3 s príchodom nového majiteľa končí Mirjana Hron Sikimič, ktorá zostáva pracovať pre Ivana Kmotríka. Mirjana Hron Sikimič začala pracovať  pre spravodajskú televíziu v septembri 2020. Personálne zmeny vtedy nastali aj na ďalších riadiacich úrovniach. Na čelo spravodajstva a publicistiky nastúpila Zuzana Martináková, ktorá predtým pôsobila vo vydavateľstve Perex a do čela marketingu a komunikácie sa postavila Oľga Dúbravská, ktorá odišla z postu výkonnej riaditeľky spoločnosti OUR MEDIA SK.

„Do televízie TA3 som prišla ako manažér s hlavnou úlohou nastaviť obchodné  procesy, zlepšiť hospodárenie a pripraviť ju k obchodnej transakcii. Tieto ciele považujeme za úspešne splnené“, povedala Sikimič s tým, že predajom televízie sa jej úloha v nej prirodzene skončila. „V skupine Grafobal Group sa stávam súčasťou vedenia spoločnosti“, dodala Mirjana Hron Sikimič a zdôraznila, že televízia TA3 prešla počas roka 2021 zásadnými zmenami.

„Od základov sme zmenili spôsob obchodovania, programovú štruktúru, priniesli nové atraktívne relácie, z online archívu spravili plnohodnotný spravodajský portál a v neposlednom rade zmenili staničnú grafiku. Značka TA3 má dnes vysokú hodnotunovému majiteľovi aj kolegom držím v ďalšom rozvoji palce a prajem stabilných divákov a rastúcu sledovanosť“ dodala na záver Mirjana Sikimič.

Ako uviedla Mirjana Hron Sikimič TA3 prešla viacerými výraznými zmenami, smerom k externému prostrediu najviac rezonovalo 20. výročie  vzniku televízie. Pri tejto príležitosti si TA3 dopriala novú staničnú grafiku a kampaň s claimom Viete, že vieme.

Ivan Kmotrík vlastnil spravodajskú televíziu TA3 od januára 2007, kedy ju slovenský podnikateľ kúpil od finančnej skupiny J&T. V mediálnej oblasti zostanú podnikateľovi naďalej spoločnosti Mladé letá, mediálna agentúra Unimedia, ale aj tlačiareň Slovenská Grafia či distribučná spoločnosť Media Print Kappa.

Michal Voráček –  Dlhoročný mediálny manažér a podnikateľ Michal Voráček na Slovensku pôsobil v 90-tych rokoch, kedy ako spolumajiteľ zakladal pobočku vydavateľstva Ringier. V rokoch 2018 až 2020 pôsobil ako krízový manažér a spolumajiteľ v spoločnosti OUR MEDIA, ktorá je vlastníkom denníka Pravda. V Česku vlastní – okrem rôznych firiem v oblasti nehnuteľností – tiež vydavateľstvo Olympia, má tretinový podiel v regionálnej televízii Praha TV a približne pätinový podiel vo vydavateľstve OUR MEDIA, ktoré ovláda Ivo Valenta a pod ktoré spadajú ďalšie malé stanice Regionální Televize CZ a Brno TV1 a tiež internetový politický bulvár Parlamentní listy.

01 - Modified: 2022-01-26 12:31:35 - Feat.: - Title: Najväčšie míľniky TA3: Spravodajská televízia má nového vlastníka 02 - Modified: 2021-12-23 08:45:49 - Feat.: - Title: TA3 zmení majiteľa. Český podnikateľ dostal od regulátora zelenú 03 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 04 - Modified: 2021-11-12 17:34:16 - Feat.: - Title: TA3 môže zmeniť majiteľa. O televíziu sa uchádza český podnikateľ Michal Voráček 05 - Modified: 2021-10-06 10:53:45 - Feat.: - Title: Televízia TA3 dosiahla podľa Medianu najvyššie hodnoty objektívnosti svojho spravodajstva od roku 2015
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
10. apríl 2024 12:31