Pravda / Jakub Prokeš
StoryEditor

Pravda má nového šéfredaktora. Do funkcie bol vymenovaný Jakub Prokeš

20.01.2020, 16:50
Autor:
TSTS
Jakub Prokeš bol poverený vedením redakcie po odchode Nory Sliškovej.

Šéfredaktorom Pravdy sa stal Jakub Prokeš, je zodpovedný za obsah denníka Pravda, webu pravda.sk a TV Pravda. Jakub Prokeš bol poverený vedením redakcie od 1. júla 2019. Na vedúcej pozícii redakcie tak oficiálne nahrádza Noru Sliškovú, ktorá pôsobila vo funkcii šéfredaktorky Pravdy do 30. júna 2019.

Jakub Prokeš v Pravde pracuje od roku 1996, z toho zhruba pätnásť rokov ako prvý zástupca šéfredaktora, resp. predtým ako zástupca šéfredaktora pre prílohy, výrobu a špeciálne projekty.

Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V denníku Pravda začínal na oddelení ekonomiky, od roku 2004 bol zástupcom šéfredaktora.

Pravda patrí medzi najčítanejšie denníky na Slovensku, jej priemerný denný predaj bol v minulom roku okolo 28-tisíc výtlačkov. Spravodajský portál pravda.sk na konci minulého roka obsadil piatu priečku v návštevnosti slovenského internetu, kam poskočil z ôsmej pozície.

Vydavateľom denníka Pravda je spoločnosť P E R E X. Do portfólia vydavateľstva patria aj internetové portály pravda.sk, avizo.sk, varecha.sk, birdz.sk, ahojmama.sk, zvieratka.sk, napady.sk a internetové televízie TV Pravda a TV Varecha

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 16:30