Najbohatší Čech Petr Kellner by prípadnou kúpou CME získal médiá na piatich európskych trhoch. Vrátane domovskej TV Nova.SNÍMKA: PPF
StoryEditor

Valné zhromaždenie CME schválilo predaj televízií Kellnerovej spoločnosti PPF

27.02.2020, 16:20
Autor:
ČTKČTK(pš)(pš)
Markíza má opäť bližšie k definitívnej zmene majiteľa.

Len pred pár hodinami sme vás informovali o tom, že akcionári mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises (CME)  budú na mimoriadnom valnom zhromaždení hlasovať o návrhu predať firmu spoločnosti PPF českého miliardára Petra Kellnera. Portál investujeme.sk píše, že valné zhromaždenie mediálnej skupiny CME na mimoriadnom zasadnutí schválilo predaj spoločnosti PPF. Súčasťou predaja sú televízne stanice v piatich krajinách strednej a východnej Európy - v Bulharsku, Rumunsku, Slovinsku, Česku, vrátane slovenskej televízie Markíza. Hodnota transakcie predstavuje asi 2,1 miliardy dolárov.

Skupina PPF prostredníctvom dcérskych spoločností podpísala s CME príslušnú zmluvu koncom minulého októbra. Transakciu musia ešte potvrdiť príslušné regulačné úrady. Dokončená by mohla byť v polovici tohto roka a Kellnerova skupina PPF potom bude firmu CME, kam patrí aj slovenská Markíza či česká Nova, plne ovládať.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:27