Pravda, Zľava: Jakub Prokeš, Ján Svoboda a Ladislav Ollé.
StoryEditor

Perex má nové vedenie. Z vydavateľstva odchádza po rokoch Emília Fullová

02.09.2020, 11:25
Personálnymi zmenami prechádza aj Our Media, ktorá vlastní Perex.

Vydavateľ denníka Pravda a jeho akcionár Our Media SK oznámili zmeny vo vedení oboch spoločností, informuje Pravda. Novým predsedom predstavenstva sa stáva doterajší konateľ Perexu a Our Media SK Ján Svoboda. (na obr. v strede)

„Vydavateľstvo Perex prešlo za posledný rok komplexnou reštrukturali­záciou, zefektívnili sme procesy v riadení spoločnosti, prijali úsporné opatrenia a naštartovali nové projekty, aby sme boli moderným vydavateľským domom. Som rád, že práve v roku, keď oslavujeme 100. výročie od prvého vydania denníka Pravda, sme po dekáde dostali vydavateľstvo do čiernych čísiel. Motivuje nás to k ďalšej práci a vďaka patrí všetkým zamestnancom, ktorí sa podieľali na zmenách,“ povedal Ján Svoboda, konateľ spoločnosti Our Media SK a dodáva: „Aktuálne sa sústredíme na kľúčové produkty, niektoré projekty sme prehodnotili a rozhodli sa ich predať (Parlamentné listy a Avízo), na druhej strane pripravujeme nové formáty.“

Our Media SK a aj Perex má aj nového člena predstavenstva, ktorý bude zodpovedať za oblasť obchodu, marketingu, výroby a distribúcie. Je ním Ladislav Ollé. (na obr. v pravo) Z pozície obchodnej riaditeľky zároveň Perexu odchádza doterajšia šéfka Ika Zlatošová.

Ladislav Ollé ku koncu augusta odišiel z pozície riaditeľa obchodu a distribúcie vydavateľstva News and Media Holding. Predtým pôsobil s prestávkami na pozícii obchodného riaditeľa vo vydavateľstve MAFRA Slovakia (vychádza tu aj mesačník Stratégie), začínal v Ringieri, kde pôsobil 8 rokov na pozícií key account managera inzercie. V mediálnej oblasti pôsobí od roku 1998.

Vo funkcii generálnej riaditeľky a členky predstavenstva Perex končí Emília Fullová. Po 19 rokoch v spoločnosti sa bude venovať vlastným projektom. Fullová sa stala generálnou riaditeľkou vydavateľstva Perex v apríli 2019.

Ďalšia zmena sa udiala na poste výkonnej riaditeľky OUR Media SK, z ktorej odchádza Oľga Dúbravská. Dúbravská mieri do televízie TA3, kde bude členkou predstavenstva.

​Na pozícii šéfredaktora Pravdy zostáva Jakub Prokeš (na obr. vpravo), ktorý redakciu vedie od 1. júla minulého roka. Prokeš na vedúcej pozícii redakcie nahradil Noru Sliškovú. 

V polovici júna vydavateľstvo Perex požiadalo o dočasnú ochranu súdu. Spoločnosť sa rozhodla využiť pomoc, ktorú zriadil štát pre firmy najviac zasiahnuté koronakrízou.

Tento krok súvisel s niekoľko rokov starým súdnym sporom, ktorý vydavateľstvo v júni prehralo. Z uznesenia michalovského súdu vyplynulo, že do pár dní mal Perex zaplatiť odškodnenie vo výške niekoľko desiatok tisíc eur. Ochrana pred veriteľmi ho však od tejto povinnosti načas oslobodila.

"Hlavnou príčinou tohto kroku bol vyše pätnásť rokov starý súdny spor s istým advokátom, ktorému súd priznal podľa nášho názoru neodôvodnenú a neprimeranú výšku odškodného. Súd navyše rozhodol, že žalujúcej strane musíme zaplatiť de facto okamžite, inak vydavateľstvu hrozí exekúcia," potvrdil člen v tom čase informáciu predstavenstva spoločnosti Jan Svoboda a dodal, že o súdnu ochranu vedenie firmy požiadalo preto, aby ochránilo vydavateľstvo, denník Pravda, všetky prevádzkované webové stránky a najmä, aby preventívne bránilo svojich ľudí a udržalo zamestnanosť.

"Neštandardná situácia nás prinútila zvoliť si neštandardný spôsob obrany. Inú možnosť sme ani veľmi nemali. Rozhodnutie súdu v roky sa vlečúcom spore nás totiž zastihlo v čase, keď evidujeme väčšie množstvo pohľadávok od našich odberateľov po lehote splatnosti,“ vysvetlil v júni Svoboda.

01 - Modified: 2020-08-28 17:46:40 - Feat.: 0 - Title: Do TA3 mieri nový investor, novým riaditeľom televízie bude Michal Ruttkay
01 - Modified: 2022-05-06 14:34:41 - Feat.: - Title: Pravda bude mať nového šéfredaktora. Prichádza z Plus 7 dní 02 - Modified: 2022-01-25 19:52:19 - Feat.: - Title: Vedenie bývalého Perexu sa mení. Z pozície odchádza predseda predstavenstva
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 02:26