StoryEditor

Leto na Markíze: Nové časti Susedov, premiérové seriály aj návrat Mojsejovcov

18.06.2021, 20:50
Autor:
hrnhrn
Markíza v lete oslávi 25. narodeniny, pripomenie si ich aj kultovými reláciami ako Mojsejovci, Smiechoty či VILOmeniny. 

V prázdninovej programovej štruktúre Markízy nebudú chýbať osvedčené tituly a pribudne aj viacero premiér. Televízia oslávi v auguste 25. narodeniny a blížiacu sa štvrťstoročnicu si bude pripomínať počas celého leta. Na obrazovky vráti aj viaceré kultové relácie, ktoré pre rokmi lámali rekordy sledovanosti a doposiaľ neboli prekonané.  

„Atmosféru blížiacej sa štvrťstoročnice Markízy umocní aj nový letný grafický vizuál a jingle, v príprave je tiež veľká imidžová kampaň s obľúbenými tvárami našich relácií a seriálov. Diváci sa rozhodne majú na čo tešiť,“ povedal Michal Borec, riaditeľ PR a marketingu skupiny Markíza. ​V príprave je tiež špeciálny narodeninový program, ktorý bude odvysielaný presne v deň výročia, v utorok 31. augusta 2021.

Susedia bez letnej prestávky

TV Markíza

​Podľa predbežných plánov mala Markíza v lete zopakovať prvé dve série Pána profesora. Napokon však prichádza k zmene a v letnom programe ponecháva sitkom Susedia, z ktorého bude ďalej vysielať nové časti. „Premiérové časti si budú môcť fanúšikovia vychutnávať v júli aj auguste v tradičnom pondelkovom vysielacom čase o 20:30 hod. Pondelková zábava bude pokračovať dvojitou dávkou českého komediálneho seriálu Kameňák, pričom na obrazovky sa dostanú aj doposiaľ neodvysielané časti,“ uviedla Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Susedia budú pokračovať aj na jeseň, nové epizódy sa budú nakrúcať počas leta. Český komediálny seriál Kameňák, voľne nadväzujúci na rovnomennú filmovú sériu, vysielala Markíza na jar roku 2019. Nestretol sa však s diváckym záujmom a televízia ho z obrazoviek stiahla a neodvysielala všetky časti.

Utorkové večery na Markíze budú patriť už tradične českým epizódam Zámeny manželiek. Premiérové epizódy reality šou nahradia aj vo štvrtok večer Hornú Dolnú. Zvyšné večery v týždni vyplnia akvizičné filmy, napríklad séria komédií Babovřesky a mnohé ďalšie známe tituly. Počas pracovných dní vyplnia podvečery nové časti Rodinné prípady a Susedské prípady, ktoré budú doplnené o výber najlepších epizód z archívu.

Návrat neprekonateľných Mojsejovcov

V rámci osláv 25. narodenín sa na obrazovky Markízy v priebehu leta vrátia kultové relácie ako Mojsejovci, Smiechoty, Slávici na ulici, Uragán, Aj múdry schybí, Partička, Všetci sú za dverami, či VILOmeniny. 

Reality šou Mojsejovci s manželmi Norou a Braňom uviedla Markíza v roku 2005 a v ére píplmetrového merania ich nedokázala prekonať žiadna nespravodajská relácia. Najsledovanejšie vydanie Mojsejovcov si pozrelo neuveriteľných 1,7 milióna divákov, čo znamenalo pre Markízu takmer 37 percentnú sledovanosť a trhový podiel nad 65 percentami. Kontroverzných manželov z Pereša na obrazovkách zviditeľnil Vilo Rozboril vo svojej vtedajšej šou VILOmeniny, kde ich konfrontoval s bezdomovcami. VILOmeniny boli na obrazovke Markízy šesť rokov, od roku 2002.

Seriálové novinky

Pre seriálových fanúšikov je pripravená 17. sériu legendárneho kriminálneho seriálu NCIS - Námorný vyšetrovací úrad, ale aj novinky ako Mladý Sheldon (Young Sheldon) či Majster ilúzie (Deception).

Z premiérových filmových titulov Markíza počas leta uvedie napríklad komédie Bláznivá hliadka (Chips), Na výške s mamou (Life of the Party) s Melissou McCarthy v hlavnej úlohe či Kto je náš ocko? (Father Figures) s Edom Helmsom, Owenom Wilsonom a Glenn Close.

Noví moderátori Telerána

Počas leta bude bez prestávky pokračovať Teleráno, v ktorom sa od augusta divákom predstaví nová moderátorská dvojica Zuzana Čimová a Matúš Krnčok. Bez letnej pauzy bude pokračovať magazín Reflex a tiež popoludňajšie a večerné Televízne noviny. V hlavnom večernom spravodajstve nebude chýbať tradičný letný servis, v rámci ktorého budú redaktori mapovať dovolenkové destinácie na Slovensku. Redaktor Braňo Tomaga bude opäť prinášať aktuálne informácie a zaujímavosti z Chorvátska.

Televízia Doma bude vysielať premiérové časti tureckých romantických seriálov Meryem a Spútaný motýľ, v nových sa na obrazovky vráti seriál z lekárskeho prostredia Dobrý doktor a pribudne novinka Chicago Fire. Televízia Dajto prinesie premiérovú 14. sériu Myšlienok vraha a na obrazovky sa vráti aj ukrajinský Ňuchač.

01 - Modified: 2021-07-01 14:06:15 - Feat.: - Title: Leto na TA3: Menej politiky, viac oddychových a užitočných tém
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:13