teraz.sk: Vladimír Puchala, generálny riaditeľ TASR
StoryEditor

Generálnym riaditeľom TASR ostáva na ďalších päť rokov Vladimír Puchala

25.08.2022, 09:44
Autor:
TASRTASR

Okrem Vladimíra Puchalu na post generálneho riaditeľa TASR kandidovali Pavol Pavlík a Rastislav Borsík.

Vladimír Puchala obhájil mandát generálneho riaditeľa TASR. Jeho opätovné zvolenie po stredajšom vypočutí kandidátov na post šéfa verejnoprávnej tlačovej agentúry oznámil predseda Správnej rady TASR Jozef Bednár.

„Po diskusii k predloženým projektom správna rada jednomyseľne rozhodla, že generálnym riaditeľom TASR na ďalšie päťročné obdobie sa stane Vladimír Puchala. Jeho projekt oslovil komplexnosťou, víziou ďalšieho rozvoja, ale i nadväznosťou, ktorú ponúka," bilancoval rozhodnutie správnej rady jej predseda.

Upozorňuje, že predložený projekt nebude ľahké naplniť, najmä z ekonomického hľadiska. „Staronový generálny riaditeľ však svojím doterajším pôsobením dokázal, že je tým správnym adeptom, ktorý by mal viesť verejnoprávnu inštitúciu, ako je TASR, a má na to, aby ciele načrtnuté vo svojom programe zrealizoval," dodal Bednár.

Vladimír Puchala zdôrazňuje, že opätovné zvolenie nie je zavŕšením úsilia, ale možnosťou kontinuity. „Je pred nami veľa práce, ktorú musíme urobiť, pokračujeme ďalej," deklaroval.

Vymenoval tiež najbližšie ciele, ktorými sú spustenie novej klientskej zóny pre distribúciu textových správ a následne i fotografií. Uznáva, že veľkou výzvou pre manažment pod jeho vedením bude v neľahkých ekonomických časoch zabezpečiť finančnú a personálnu stabilitu spoločnosti, ktorá umožní posilňovať renomé značky TASR. „Musíme sa vysporiadať s infláciou, so zvýšením miezd a všetkých vstupov tak, aby tu bol kvalitný tím profesionálov, ktorí budú dobre zaplatení," dodal.

Okrem Vladimíra Puchalu na post generálneho riaditeľa TASR kandidovali Pavol Pavlík a Rastislav Borsík.

Generálneho riaditeľa TASR volí správna rada agentúry verejným hlasovaním, úspešný kandidát musí získať nadpolovičnú väčšinu všetkých hlasov členov správnej rady.

Mandát generálneho riaditeľa TASR trvá päť rokov, možno ho zvoliť opakovane, najviac na dve po sebe nasledujúce funkčné obdobia.

01 - Modified: 2022-08-05 07:17:37 - Feat.: - Title: Spoločnosť Xerox oznámila zmenu na pozícii generálneho riaditeľa 02 - Modified: 2022-08-02 12:51:22 - Feat.: - Title: McDonald‘s ČR a SR má novú generálnu riaditeľku
menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:52