Slovenský gin TOISON RUBY RED získal prestížne zlaté ocenenie v svetovej súťaži.
StoryEditor

Slovenský gin TOISON RUBY RED zabodoval na svetovej súťaži. Odnáša si zlato

21.03.2023, 14:36
Autor:
redred

Zaujal svojou chuťou a v prestížnej svetovej súťaži WORLD GIN AWARDS získal zlaté ocenenie. Produkty z destilérie Likérka v Trenčianskych Tepliciach majú na konte aj ďalšie významné medzinárodné ocenenia.

TOISON RUBY RED bol na trh predstavený v lete 2022 a okamžite získal strieborné ocenenie za chuť The Gin Masters. Tento rok toto ocenenie dopĺňa o prestížnu svetovú cenu WORLD GIN AWARDS, tentokrát v zlate.

„Máme radosť zo zlata pre náš TOISON RUBY RED a tešíme sa, že vynikol spomedzi svetovej konkurencie ginov. O to viac, že jeho chuť je prirodzená a autentická, bez použitia umelých farbív a aróm,“ zhodujú sa majitelia Pavol Sirotný a Michal Hajský.

image

Slovenský gin TOISON RUBY RED získal prestížne zlaté ocenenie v svetovej súťaži.

Gin vzniká maceráciou pšeničného spiritu s borievkami a kvetmi a po ich destilácií odpočíva v starožitných kameninových nádobách z čias bývalého Československa.

Následne sa v gine maceruje starostlivo vybrané bobuľové ovocie, vďaka ktorému má červený gin slovenskej výroby sýto rubínovú farbu.

Ovocie má významný vplyv aj na jeho vôňu a chuť. Vo vôni prevažujú tóny jahôd s jemným bylinným akcentom a v jeho chuti zase dominujú maliny s dotykom plodov čiernej bazy, jahôd a samotného ginu.

Úspechy slovenskej destilérky

TOISON RUBY REDsa vyrába v Likérke v Trenčianskych Tepliciach. Červený gin je síce minuloročná novinka, vychádza však z receptúry remeselného dry ginu TOISON.

Ten je na trhu od konca roka 2020 a za ten čas sa môže pýšiť hneď niekoľkými svetovými ocenenia za chuť aj dizajn (Pentawards, RedDot Design Award, IWSC či World Gin Award).

image

Likérka v Trenčianskych Tepliciach.

Giny nie sú jedinými produktami tejto úspešnej slovenskej destilérie. Spolu s nimi sa tu vyrába bylinný likér Dr.Kramer, ktorý má na svojom konte ocenenia zo súťaže ISC a nomináciu na Národnú cenu za dizajn.

Likér je ukrytý v ikonickej lekárnickej fľaši a spája čaro prírody, silu kúpeľných prameňov a poctivú ručnú výrobu.

Likérka je okrem destilérky aj dizajnovým aperitív barom a kaviarňou, nachádza sa na kúpeľnej promenáde a vďaka veľkej terase zároveň v parku.

Kávičku či cocktail z ich vlastného ginu a likéru si môžete vychutnávať s výhľadom priamo do výroby, kde vzniká celá tá alchýmia.

image

Likérka v Trenčianskych Tepliciach.

Likérka sa tiež môže pýšiť prvým miestom v kategórii interiérov HoReCa v rámci súťaže INSAID Awardsa nomináciou na architektonické ocenenie CE.ZA.AR.

Ak vás produkty zaujali, Likérka ponúka zážitkové degustácie s prehliadkou výroby.

image

WORLD GIN AWARDS.

Prestížne ocenenie World Gin Awards

WORLD GIN AWARDS každoročne hodnotí tie najlepšie giny z celého sveta v dvoch oblastiach – dizajn a chuť.

Hodnotenie chuti prebieha v rôznych chuťových kategóriách, ktoré predstavujú štýl a proces produkcie ginov.

Červený gin TOISON RUBY RED uspel práve v kategórií ochutených ginov, z ktorej si odniesol zlaté hodnotenie za chuť.

menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 11:31