StoryEditor

Počet objednávok Woltu vzrástol v prvom kvartáli 2024 o 60 percent

13.05.2024, 15:34
Autor:
redred

Takmer 3 000 partnerských kuriérov Woltu prešlo pri donáškach len za prvé tri mesiace roka 2024 neuveriteľných 7 873 000 kilometrov.

Pre názornosť, je to rovnaké vzdialenosť, ako keby prešli pri donáškach za prvé tri mesiace roka 2024 z Bratislavy do Košíc v priemere 1797-krát. Za výrazným navýšením celkového obratu objednávok spoločnosti Wolt stojí najmä neustála expanzia do nových miest, noví partneri a snaha o prinášanie nových služieb pre zákazníkov aj partnerov.

„Vnímame neutíchajúci záujem Slovákov o online objednávanie nielen z reštaurácií, ale najmä z našej rozsiahlej ponuky rôznych kategórií maloobchodov. Práve tam nám vzrástol obrat o 148 percent. Ľudia stále častejšie vyhľadávajú a objavujú výhody okamžitej donášky potravín,“ informuje Tomáš Beniak, generálny riaditeľ slovenského a českého Woltu. Súčasťou expanzie je aj nový segment Woltu, a tým je rýchly dovoz z lekární. Túto službu plánuje do konca roka poskytovať vo všetkých mestách, kde na Slovensku pôsobí, pričom postupne rozširuje portfólio voľnopredajných liekov.

Len v priebehu prvých mesiacov tohto roku Wolt rozšíril pre svojich užívateľov ponuku o 198 nových partnerských reštaurácií a 162 retail partnerov po celom Slovensku. Aj vďaka tomu dokázala spoločnosť zabezpečiť zatraktívnenie svojej ponuky natoľko, že sa počet predplatiteľov zákazníckej služby Wolt+ zvýšil o 44 percent. Vďaka predplatnému 4,99 mesačne tak môžu využívať možnosť bezplatnej dopravy, ale aj špeciálne ponuky a zľavy určené prezákazníkov Wolt+.

image

wolt

O šetrenie času zákazníkov sa starajú práve partnerskí kuriéri, ktorí využívajú na svoju prácu nielen motorové vozidlá, ale aj elektrickú flotilu automobilov, či skútrov a, samozrejme, bicykle. Pritom na týchto nemotorových vozidlách mali v tomto období na jednu objednávku priemerný dojazd 3,17 kilometra.

Pre obchodných partnerov predstavil Wolt službu Wolt Hybrid Delivery, vďaka ktorej môžu reštaurácie zvýšiť svoju prevádzkovú kapacitu využívaním Wolt kuriérov na donášky objednávok. V prípade, že má napríklad reštaurácia vlastných kuriérov, môže v priebehu dňa prepínať dovoz medzi vlastnou a Wolt donáškou. Táto služba umožňuje nielen reštauráciám, ale aj menším obchodom zabezpečiť nákladovú efektívnosť a celkovo tak zvýšiť flexibilitu a kontrolu nad svojím podnikaním. Wolt predstavil aj reklamnú službu Wolt Ads, ktorá zabezpečuje všetkým partnerským prevádzkam alebo dodávateľom možnosť lepšej viditeľnosti v aplikácii. Jej využívaním vedia firmy napomôcť nárastu svojho predaja vďaka lepšiemu pozicioningu.

Pre zákazníkov zavádza spoločnosť službu dvojitých objednávok, ktorá umožňuje zákazníkom objednávať z dvoch reštaurácií alebo obchodov súčasne s jedným poplatkom za doručenie. Po zadaní objednávky v aplikácii Wolt navrhne zákazníkovi ďalšie obchody či reštaurácie v okolí, ktoré je možné pohodlne zbaliť do prvej objednávky.

Zároveň Wolt výrazne vylepšil aj svoj produkt Wolt for Work. Zamestnávateľom teraz ponúka jednoduchší spôsob, ako môžu svojim zamestnancom zabezpečiť benefit v podobe obedov a spoločných firemných brunchov. Vďaka predplateniu Wolt+, ktorý zamestnávatelia môžu kúpiť svojim zamestnancom alebo aj celým teamom s nastaveným limitom na objednávky, je celý proces oveľa atraktívnejší a prehľadnejší. Vďaka bezplatnej doprave a iným výhodám Wolt+ sa tento produkt teší rastúcej popularite medzi zamestnávateľmi a zamestnancami rôznych spoločností.

menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. júl 2024 09:37