StoryEditor

Robert Fico žaluje novinára Bárdyho a žiada od neho až 100 tisíc eur

03.10.2024, 14:00
Autor:
michmich

Podľa informácií samotného Bárdyho by malo ísť o najväčšiu žalobu proti novinárovi v histórii Slovenskej republiky. Navyše nežaluje len jeho, ale aj vydavateľa knihy, spoločnosť Ringier Slovakia Media.

Premiér Robert Fico znovu vykopáva vojnovú sekeru s novinármi. Tentokrát sa chce súdiť so šéfredaktorom portálu aktuality.sk Petrom Bárdym.   

image

Na snímke premiér SR Robert Fico.

TASR
"Pred pár dňami som si prevzal na pošte žalobu. Robert Fico ma žaluje za moju knihu Fico – Posadnutý mocou. Podľa našich informácií ide o najväčšiu žalobu proti novinárovi v histórii Slovenskej republiky. Žaluje aj vydavateľa knihy, spoločnosť Ringier Slovakia Media. Chce odo mňa ospravedlnenie a 100-tisíc eur ako náhradu nemajetkovej ujmy," informoval šéfredaktor portálu aktuality.sk a zároveň autor spomínanej knihy. 

Premiér má  rovnaké nároky žiadať aj od vydavateľa. No vraj nemá byť problém obsah knihy, teda informácie v nej napísané, ale namieta použitie jeho fotografie na obálke. Tvrdí, že  jeho výsostným právom je rozhodnúť, ako bude s jeho fotkou nakladané.

image

Peter Bárdy. 

"Vyše 300 strán textu, desiatky fotografií a Robert Fico má problém s obálkou knihy. Sme presvedčení, že sme neporušili zákon, čo budeme obhajovať a vysvetľovať na súde. A veríme v spravodlivý proces. Ak ma chceli touto žalobou zastrašiť, ak mala u mňa spustiť samocenzúru, tak to nevyšlo," doplnil Bárdy a doplnil: "Budem ďalej pokračovať v tom, čo robím takmer tri desaťročia – v žurnalistike, a spoločne s redakciou Aktuality.sk, ale aj s mnohými skvelými novinármi z ďalších slovenských médií budeme poukazovať na problémy v štáte, kritizovať politikov, šéfov inštitúcií a vo verejnom záujme zverejňovať overené informácie. Pretože to je naša práca," hovorí Bardy.

menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. október 2024 14:37