StoryEditor

Týždeň v médiách: Kauza Pfizer, AstraZeneca a dovolenka Cibulkovej na Maldivy

21.03.2021, 08:53
Top témy slovenských médií sa točili okolo očkovania a chýbajúcich vakcín.

Hospodárske noviny otvorili uplynulý týždeň so šokujúcou informáciou o tom, že sa Slovensko vzdalo troch miliónov vakcín Pfizer. Na pozadí informácií z médií o tom ako v Izraeli končia s prísnymi nariadeniami, pretože tam očkovanie napreduje rýchlo, rovnako ako v Británii či USA,  to bola informácia, ktorá mnohým vyrazila dych.

Slováci mohli prišli o 3 milióny vakcín?
Ministerstvo zdravotníctva zareagovalo okamžite, vo vyhlásení uviedlo, že o žiadne dávky sme neprišli a Slovensko má objednaných 5 miliónov vakcín Pfizer. 

V médiách sa rozohralo tvrdenie voči tvrdeniu.

Situácia sa zdala nejasná aj prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá sa na pravdu opýtala zastupujúceho ministra zdravotníctva Eduarda Hegera.

A postupne sme sme sa dozvedeli, že ministerstvo zdravotníctva naozaj nedoobjednalo vakcíny Pfizer. Jana Bittó Cigániková potvrdila, že v čase, keď prišla ponuka Európskej únie na zakontrahovanie vakcín, tak ju Slovensko nevyužilo, pretože sme mali rezervovaných celkovo 10 miliónov dávok vakcín od rôznych výrobcov.

Zdá sa, že pri objednávaní vakcín okrem iných parametrov na čo máme nárok a čo si ešte môžeme objednať vstupuje do hry aj ďalší faktor, o tou bude pra...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 13:34