StoryEditor

Zoltán Kafka: Biorobot kontrola program sa vyrába na Slovensku

09.10.2012, 10:15
ZOLTÁN KAFKA je už celkom slušným fenoménom slovenského facebooku. Cimrmanovský génius, vynálezca, vedec so svojským jazykom a výtvarným prejavom. V sociálej sieti sa diskutuje, či je skutočný človek, alebo si len niekto robí srandu. Skeptici hovoria, že je to celé veľká mystifikácia. Stále nevieme, kto pán Kafka je, prípadne kto je za jeho facebookovskou stránkou. Každopádne ale bytosť, ktorá ako Zoltán Kafka vystupuje, súhlasila s rozhovorom.

ZOLTÁN KAFKA je už celkom slušným fenoménom slovenského facebooku. Cimrmanovský génius, vynálezca, vedec so svojským jazykom a výtvarným prejavom. V sociálej sieti sa diskutuje, či je skutočný človek, alebo si len niekto robí srandu. Skeptici hovoria, že je to celé veľká mystifikácia. Stále nevieme, kto pán Kafka je, prípadne kto je za jeho facebookovskou stránkou. Každopádne ale bytosť, ktorá ako Zoltán Kafka vystupuje, súhlasila s rozhovorom.

 

Mnoho ľudí si myslí, že Zoltán Kafka je mystifikácia. Je?

Dobrý večer prajem. Viete pán redaktor, celý svoj život sa venujem vede a technike, snažím sa realizovať nápady tak, aby boli prínosom do súčasnej doby. Niektoré som vynašiel ešte v rokoch apríl 1972 až máj 14:35, ale tie sa už bežne používajú v priemysle. Mnoho ľudí si myslí, že sú to sprostosti, ale povedzme si na rovinu, ak vám do očí svieti slnko, neni nad dobrú tmovku, ktorá pred seba tmí tmu, alebo taký potápačský prístroj Komora, ktorý umožňuje komfortný ponor do ľubovoľnej hĺbky. Pán redaktor, viete si predstaviť, ako by mohli vznikať takého vynálezy, ak by som neexistoval? Ja veru nie. To sú len plané reči neprajníkov a závistlivcov. Aj Izákovi Newtonovi sa smiali, keď o jablku. A teraz tie jeho iPhóny používa celý svet.

 

Kde sa dajú vidieť vaše vynálezy v reále?

Moje vynálezy zostrojuje inžinier, kolega, ktorý nechce byť menovaný, lebo by to nebolo dobré. Je totiž známy nielen v Rykynčiciach ale aj v Bratislave. Vidieť sa dajú na vedeckých sympóziách, ale len na chvíľu, aby ich nestihli odfotografovať tajní agenti, ktorí sa mi snažia ukradnúť patenty už celé desaťročia, aby ich predali do Číny alebo Českej republiky. Napríklad teraz zle odfotili a snažili sa preraziť s tmovkou. Nedopadlo dobre. Tá si ich chcela privlastniť podobne ako štátnu vlajku po rozdelení republiky.

 

No tak ale prečo ich potom zverejňujete na vašej facebookovej stránke?

Stránku mi založil syn, aby sa o mojich vynálezoch dozvedeli aj ďalší ľudia a aby videli, že také skutočne existuje. Nemôžem tam uviesť presný popis funkcií jednotlivých komponentov, ani počet použitých šroubov a nitov, typy materiálov a už vôbec nie detaily Biorobot kontrola programu. Toto všetko spadá pod patentové tajomstvo.

 

Čo je Robotkontrola a Biorobot program?

Robotkontrola s Biorobot programom je počítač s monitorom na jednom mieste, ale ak usmerňuje počítačovým programom pohyb strojových súčiastok, tak už je pohybujúci, chodiaci robot, ktorý ak ma gumenú masku, tak napodobňuje tvar a pohyb človeka. Pohybujúci robot sa neodporúča k pohybu medzi civilným obyvateľstvom pretože zmenou základnej diskety s informáciami ten istý robot je raz užitočný a inokedy po zmene programu útočný. Je doporučené využiť pohybujúci robot na konkrétnom mieste na prestavbu, pretože vidí všetko čo vidí Robotkontrola, vie spraviť nové predmety s Biorobot programom, alebo vie pozbierať a zničiť vírusy, vie napravovať aj poľnohospodársku pôdu na Zemi, vie čítať, opisovať, kopírovať knihy a dokumenty a veľa iných programov. V súčasnej dobe sú spojené Robotkontrola a Biorobot program do jedného programu a volá sa Biorobot kontrola. Je naprogramovaný v binárnej sústave cez 0 a 1 a ENTER. Program je veľký na celú disketu.

Kde sa vyrábajú bioroboty?

To vám nemôžem povedať. Vyrábajú sa v tajných laboratóriách s prísnou ochranou. Ochranu zabezpečuje Biorobot kontrola program naprogramovaný a vylepšený sám sebou. Nie je možné ho zavíriť lebo obsahuje protivírus. Proti akémukoľvek pokusu o prekonanie bezpečnostných dverí sa stará program BZPDVR.exe

 

Boli ste v nich?

Ale prosím vás pekne, čo je toto za otázku? Pravdaže. Zvonku vyzerajú ako obytný dom, zvnútra sú to laboratória prepojené skleníkmi a kvargovými káblami. Gugle mal prísny zákaz snímať z neba tieto lokality a preto su v Gugle obrazkoch tieto budovy ukázané len ako štvorčeky s rozmerom 2x2cm pri zum 10 a 3x3cm pri zum 14. Na strechách su kamufláže vo veľkosti štvorcu tvaru škridle.

 

Sú na Slovensku?

Áno.

 

Vláda o nich vie?

Ako ktorá. Povráva sa o nich, no nikto nevie kde presne sú. A tak to musí zostať. Pametáte sa na rok 1989 kedy sa verejnosť proti nasilu postavila za mňa, aby sa moje patenty nedostali do nepovolaných rúk ani dobrovoľne ani nasilu. A podarilo sa. Síce pri tom padli komunisti, ale za to ja veru už nemôžem.

 

Pri popise vyšich vynálezov máte špecifický jazyk. Čo konkrétne znamenajú výrazy "meké", "aby nenalialo" poprípade "keby defekt"?

No meké máte aby netlačilo. Zoberte si tmovku na hlave, keby tam nebolo meké tak vás to tlačí. Kto by už len chcel mať na hlave niečo, čo tlačí. Nie je to molitan, ale také príjemné meké. Aby nenalialo je klapka. Viete si predstaviť, že by vám nalialo do výfuku? Ja nie. A defekt je snáď jasné. Sú tam náhradné diely.

 

Podali ste oficiálnu sťažnosť na Švédsku akadémiu vied, kde protestujete proti opakovanému nezaradeniu vašej osoby medzi kandidátov na Nobelovu cenu. Ako reagoval Stockholm?

V roku 1994 som písal švéckej kráľovskej akadémii vied výraznú sťažnosť kvoli nezaradeniu mojej osoby medzi laureátov Nobelovej ceny za fyziku s mojimi celosvetovo prospešnými prácami, napríklad váženie váqua mechanickou váhou s presnosťou na 9 desatinných miest, presný výťah s štvorcovou kladkou a mnoho ďalších. Dodnes mi odpoveď neprišla, tak som poslal sťažnosť na prvú sťažnosť.

 

V poslednom čase sa množia fantastické konšpiračné teórie. Čo si myslíte napríklad o chemtrails?

Viacerí sa ma už pýtali na chemtrejls, tak som sa pozrel na internete. Ževraj údajne aeroplány rozprašujú po oblohe a nechávajú čiary. Biorobot kontrola nezdetekovalo nič, iba dymy a čmudy ako keď ide z petrolejky. Priaznivcov inšpiračných teórií asi nepoteším, ale v tomto som septik.

 

Na súkromnom facebooku som sa pochválil, že s vami budem robiť rozhovor, a ponúkol som možnosť, pretlmočenia otázky z pléna, takže nasledujúce otázky položili moji facebookoví priatelia:

Má biorobot kontrola DNA?

Biorobot kontrola je program nahratý na diskete a jeho všeobecné využitie je v mnohých mojich vynálezoch, patentoch, vylepšovákoch, zlepšovákoch a iných ákoch. Biorobot kontrola program nemá žiadnu DNA, ani DYNA, ani DNU a ani VON.

 

Vyrobili ste už tmovku? Aká bude cena? Mal by som záujem.

Tmovky, ako aj iné veci nevyrábam hromadne, vždy len jeden prototyp, aby fungovalo. Sériová výroba každého hotového vynálezu bude neskôr, keď patentový úrad potvrdí originálnosť patentov, aby Číňania neukradli. Tmovku budete môcť vidieť na najbližšom vedeckom sympóziu, na ktoré budem pozvaný, pretože som pozvaný všade, ale ako som spadol z jablone, som odkázaný na svojho syna, ktorý žije v Bratislave a nie vždy má čas prísť pre mňa Škodovkou.

 

Budete žiadať o eurofondy?

To máte na mysli tie, čo vedia aj mekčene? No ja mám vlastné fondy pre Windows aj pre jablko fondy s plnou diakritikou. Žiadne ďalšie mi netreba. 

 

Aký máte vzťah ku kolegovi Nikolovi Teslovi?

Proti pánovi Teslovi inžinierovi nemám samozrejme nič, vážim si jeho prínos na Slovensko a jeho fabriku Tesla Liptovský Hrádok navštevujem.

 

Ako zachrániť dobrú časť ľudstva?

Dobrá časť ľudstva sa sama dištancuje od konzumného sveta a začne si vážiť to, čo tu okolo nás je a bolo. Mnoho vedcov sa pokúša vynájsť pilule na to alebo tamto, mnoho sa snaží dostať ľuďom do mozgu, aby mohli s ľuďmi manipultovať. Práve títo vedci sú označení Biorobot kontrola programom za zlých a ich zoznam je stále rozširovaný a ukladaný v bezpečnostnej schránke. Títo vedci sú platení politikmi a robia pre nich špinavú robotu. Od tohto sa aj dištrancujem. Ľudstvo časom nezachráni nič, ľudia sa zničia sami. Možno sa vám to zdá nepravdepodobné ale z dlhodobého vedeckého hľadiska je to tak. 

 

Pán Kafka posledná otázka, ktoré z vašich vynálezov považujete za prevratné?

Medzi najzaujímavejšie a najdiskutovanejšie patrí zducholoď s meniteľnou geometriou trupu, bezbaterkový dehromátor na znižovanie intenzity hluku hromu počas búrky, prenosný pracholap prievan s nanopascami prach na uchytávanie chuchvalcov, potápačský prístroj Komora s neobmedzenou hĺbkou a dĺžkou potopu, masť turboskrutka samokĺzny výťah s Biorobot kontrola obsluhou, mobilný samohybný teleskopický bleskozvod s automatickým zasýpačom, kvargový mikroskop zvečovací s plnením zo spodu, presný výťah s štvorcovou kladkou, skórlovacia úsporná lišta pre obrazy fungujúca na báze skórlovania internetu vodorovne a zvisle a mnoho ďalších. Mnoho starších vynálezov uvediem na stránke neskôr, nemôžem dávať naraz, aby ľudia pochopili tie predchádzajúce.

 

Pán Kafka, ďakujem za rozhovor. Dúfam, že sa čoskoro stretneme aj naživo.

Ďakujem za otázky a nechnevajte sa, že som nepoužil diabetickú kritiku mekčene a dĺžne, na tomto počítači mi to voľajáko nefunguje.

(Rozhovor bol autorizovaný, pán Kafka v ňom nič nezmenil. Microsoft Word pridal do jeho odpovedí diakritiku, pozn. red.)

 

Marian Jaslovský, Mindshare Slovakia

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:48