StoryEditor

Význam mobilných zariadení stále rastie

10.07.2012, 11:25
Pred niekoľkými dňami som na webe narazil na informáciu, ktorá ma zaujala. Hovorila o konštantne rastúcom podieli iOS na prehľadávaní webu na mobilných zariadeniach. Toto číslo sa v mesiaci jún vyšplhalo až na slušný 65,27-percentný podiel.

Pred niekoľkými dňami som na webe narazil na informáciu, ktorá ma zaujala. Hovorila o konštantne rastúcom podieli iOS na prehľadávaní webu na mobilných zariadeniach. Toto číslo sa v mesiaci jún vyšplhalo až na slušný 65,27-percentný podiel. Oproti máju narástol Applu júnový podiel o 2,62 percenta. Za Applom nasleduje dlho dlho nič a potom Android od Google s podielom 19,73 percenta. iOs aj Android rástli najmä vďaka stratám RIM a ich BlackBerry a Symbianu od Nokie. Oba systémy systematicky klesali a začína to byť s nimi vážne.

Po prečítaní týchto informácii ma zaujímalo ako to vyzerá s prehliadaním v mobilných zariadeniach u nás na Slovensku. U nás je situácia  odlišná. Prehliadanie webu mobilnými zariadeniami  Applu tvorí viac ako 32% mobilných pageviews a na druhom mieste je stále prežívajúca Nokia s 26 percentami.

Celkovo podiel mobilných pageviews vzrástol za takmer rok o 121 percent z celkových 48 mil. na 106 mil a je jasné že mobilné zariadenia už nie je možne v mediamixoch obchádzať

Zdroj: AIM a Net Applications

 

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Mindshare Slovakia| foto www.textually.org

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:11