Tachyum
StoryEditor

Slovensko-americká spoločnosť Tachyum posilňuje tím o manažérov z Esetu a IBM

28.09.2021, 14:20
Autor:
(red)(red)
V ich kompetencii bude rozvoj obchodu a podpora celosvetového zavedenia prvého univerzálneho čipu Prodigy.

Slovensko-americká spoločnosť Tachyum vyvíjajúca univerzálny procesor Prodigy, ktorý prináša umelú inteligenciu s rozsahom ľudského mozgu, dnes oznámila, že prijala Roberta Cisára a Marwana Ajama Oghliho na pozície manažérov pre rozvoj obchodu pre EMEA región (Európu, Stredný východ a Afriku). Zodpovedajú za rozvoj medzinárodných obchodných stratégií, ktoré majú pomôcť spoločnosti splniť vysoké ciele časového plánu uvoľnenia univerzálneho procesorového čipu Prodigy do výroby a jeho masovej produkcie.

Robert Cisár má viac ako 20-ročné manažérske skúsenosti s vedením tímov v EMEA regióne v globálnych korporáciách na mnohých obchodných projektoch s finančnou zodpovednosťou. Pôsobil ako dôveryhodný poradca so schopnosťou prepájať biznis s IT pre zákazníkov na najvyššej manažérskej úrovni (CxO). Cisár prichádza do spoločnosti Tachyum z firmy ESET, kde bol zodpovedný za celkový predaj pre podnikový segment. Predtým zastával pozície pre rozvoj obchodu a excelentnosti služieb v spoločnostiach HP a Siemens.

„Som nadšený, že sa môžem pripojiť k tímu Tachyum, jedinečnej spoločnosti s koreňmi na Slovensku a v USA, ale ponúkajúcej riešenia s globálnym dosahom,” povedal Robert Cisár. „Univerzálny procesor Prodigy svojou novou architektúrou spôsobí revolúciu v odvetví. Umelá inteligencia bude v budúcnosti hlavným motorom dopytu po čipoch a som rád, že môžem prispieť k rastu spoločnosti.”

Marwan Ajam Oghli prichádza do spoločnosti Tachyum z firmy IBM, kde zastával rôzne manažérske pozície vrátane rozvoja obchodu a budovania aliancií s partnermi ako Lenovo, Cisco a ďalšími firmami zvučných mien v rámci portfólia úložísk FlashSystem v regióne strednej a východnej Európy (CEE).  Plynule hovorí arabským jazykom a bude zodpovedný za expanziu spoločnosti v regióne Stredného východu.  

„Som skutočne poctený, že som sa mohol pripojiť k tímu spoločnosti Tachyum,” povedal Marwan Ajam Oghli. „Myšlienke byť súčasťou organizácie, ktorá pracuje na revolúcii v čipovej technológii, ktorá sa rodí aj v EÚ, sa jednoducho nedá odolať. Je to veľká výzva, ale moje odhodlanie je ešte väčšie!”

Spoločnosť Tachyum prináša zmenu na trhy umelej inteligencie (AI), vysokovýkonných výpočtov (HPC) a verejných i súkromných dátových centier s prvým univerzálnym procesorom na svete Prodigy. Spoločnosť Tachyum, ktorú založil ako spoluzakladateľ Dr. Radoslav Danilák, smeruje k odoslaniu čipu do výroby, tzv. tape out, v štvrtom štvrťroku 2021, pričom softvérové emulácie a emulátor založený na FPGA, na ktorom beží natívny Linux, sú k dispozícii prvým používateľom. Spoločnosť v roku 2022 vybuduje v EÚ s čipmi Prodigy najrýchlejší superpočítač na svete s výkonom 64 exaflopov (64 miliárd miliárd operácií za sekundu). Spoločnosť Tachyum má pracoviská v USA a na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:44