Skupina RAJA má novú riaditeľku pre CSR.
StoryEditor

Novou riaditeľkou skupiny RAJA pre CSR a udržateľný rozvoj je Brigitte Thieck

19.01.2023, 15:11
Autor:
redred

Skupina RAJA, európsky líder v distribúcii obalov, kancelárskych potrieb a priemyselného vybavenia, vytvorila nové oddelenie pre CSR a udržateľný rozvoj. Oddelenie bolo zverené Brigitte Tieck, ktorá sa tak pripojila do riadiaceho výboru skupiny. Tieto kroky ovplyvňujú záväzky CSR a ambície skupiny RAJA.

 

„CSR aktivity sú pre skupinu RAJA prioritou,“ vysvetľuje generálna riaditeľka RAJA Group Danièle Kapel-Marcovici. „S rastom skupiny sa objavila potreba mať špecializované oddelenie, ktoré dokáže riadiť a zaviesť európsku CSR politiku. Chceme našim klientom poskytnúť tú najlepšiu kvalitu pracovného života, posilniť úsilie o rodovú rovnosť, minimalizovať našu environmentálnu stopu a pomôcť našim klientom dosiahnuť ich vlastné ciele. Vymenovanie Brigitte odráža našu ambíciu byť v našom sektore príkladom.“

Brigitte Thieck bude zodpovedná za rozvoj a riadenie CSR stratégie skupiny v jej 26 pobočkách a 19 krajinách, kde RAJA pôsobí. Brigitte Thieck sa ako riaditeľka zameriava na rozvoj CSR aktivít a udržateľného rozvoja, znižovanie emisií CO2, nákupnú politiku a rozvoj trvalo udržateľného produktového portfólia, vrátane 100 % recyklovaných a recyklovateľných obalov vyrobených v Európe.

Za týmto účelom bude Brigitte Thieck spolupracovať s rôznymi oddeleniami spoločnosti a ich stakeholdermi, vrátane zákazníkov, dodávateľov, finančných partnerov a asociácií, s cieľom urobiť z RAJA Group európskeho lídra vo svojom sektore v oblasti CSR.

V rokoch 2020 až 2022 zastávala Brigitte Thieck pozíciu National Environment Manager & ICPE (Facilities Classified for the Protection of the Environment) v logistickej spoločnosti Kuehne+Nagel.

Ekológia a zodpovednosť je pre RAJA prioritou aj na Slovensku

„Ekológia je pre nás dôležitá, a preto všetky tímy skupiny RAJA usilovne pracujú na zlepšení ekologických aspektov vo všetkých oblastiach nášho podnikania,” uvádza Gabriela Fabianová country manažérka pre Českú republiku a Slovensko. „Okrem toho, že Raja je sama aktívna v environmentálnych témach, zároveň aktívne ovplyvňuje aj svojich dodávateľov a odberateľov. Od našich dodávateľov vyžadujeme, aby sa pripojili k našej Charte zodpovedného nákupu a udržateľného rozvoja. V súčasnej dobe sa k nej pridali už všetci dodávatelia, s ktorými spolupracujeme,“ dodáva.

Aby RAJA naplnila svoje environmentálne záväzky, podniká množstvo krokov. Do ponuky sú neustále pridávané ekologické riešenia, ktorými je možné nahradiť bežné obaly a jednoducho ich rozpoznáte podľa zeleného symbolu. Aj udržateľnosť logistických operácií zlepší program, ktorý má za cieľ v roku 2023 zabezpečiť, že 40 % dopravy bude prevádzkovaných dopravnými prostriedkami so zníženým ekologickým dopadom. V posledných rokoch RAJA tiež znižovala spotrebu tlačených materiálov. Od 2015 sa znížil objem tlače katalógov o 53 %, pre tlač fyzických katalógov je navyše používaný iba papier z udržateľných zdrojov (PEFC, FSC).

Medzi ďalšie aktivity spoločnosti RAJA patrí aj vzdelávanie a zvyšovanie informovanosti odberateľov a koncových zákazníkov. „Pravidelne sa snažíme našich zákazníkov zoznamovať na trhu s novinkami ekologického balenia, poskytujeme im poradenstvo a pripravili sme pre nich 5 zásad, ktoré im pomôžu k ekologickejšiemu baleniu. Sú to Redukcia, Opakované použitie, Náhrada, Obnova a Recyklácia,” vysvetľuje Gabriela Fabianová.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:16