Matoni 1873.
StoryEditor

Majiteľa Mattoni Alessandra Pasquala strieda na stoličke generálneho riaditeľa Ondřej Postránský

03.04.2023, 15:59
Autor:
redred

Alessandro Pasquale sa posúva na pozíciu výkonného prezidenta skupiny.

Vo vrcholovom manažmente Mattoni 1873 nastali od 1. apríla 2023 významné zmeny. Majiteľ a súčasný generálny riaditeľ Alessandro Pasquale sa posúvana pozíciu výkonného prezidenta skupiny. Novým CEO sa stáva Ondřej Postránský, súčasný riaditeľ strategického marketingu spoločnosti Mattoni 1873.

Alessandro Pasquale reprezentuje už druhú generáciu na čele rodinného podniku. Z prvej baliarne minerálnych vôd v Kyselke pri Karlových Varoch sa spoločnosť postupne rozrástla na lídra stredoeurópskeho trhu s nealkoholickými nápojmi, ktorý kombinuje prvotriednu minerálnu a pramenitú vodu zo strednej Európy a svetovéznačky nápojov.

Alessandro prevzal vedenie spoločnosti od svojho otca v roku 2007 a rozšíril rodinný podnik z Českej republiky do ôsmich európskych krajín, v ktorých saminerálna voda vyrába v 11 závodoch a kde spoločnosť zamestnáva 3 200 ľudí.

Rešpekt, ktorý si Alessandro Pasquale získal v Európe počas tohto úspešného a významného rastu, potvrdilo aj jeho zvolenie na vedúcu pozíciu Európskej asociácie minerálnych vôd  (Natural Mineral Waters Europe) v júni 2022. Združenie sa zameriava na ochranu a podporu prírodných minerálnych a pramenitých vôd v Európe. Zároveň kladie čoraz väčší dôraz na udržateľnosť podľa princípov cirkulárnej ekonomiky.

"Ako prezident NMWE sa momentálne chcem intenzívne zamerať na rozvoj celého segmentu a na budúcnosť kategórie minerálnych vôd na európskej úrovni. Práve teraz môžeme napríklad pomôcť aj tomu, aby výroba pramenitých a minerálnych vôd využila jedinečnú šancu stať sa skutočne plne cirkulárnou. Rozdelenie právomocí v rámci skupiny Mattoni 1873 je preto logickým a zodpovedným krokom," hovorí Alessandro Pasquale.

Od 1. apríla 2023 sa generálnym riaditeľom spoločnosti Mattoni 1873 stane Ondřej Postránský, súčasný riaditeľ strategického marketingu spoločnosti Mattoni 1873. Do spoločnosti nastúpil v roku 2002 krátko po ukončení štúdia na Vysokej škole ekonomickej v Prahe a postupne prešiel viacerými marketingovými pozíciami.

V roku 2008 sa stal marketingovým riaditeľom zodpovedným za celé portfólio značiek v Českej republike a na Slovensku. Od roku 2016 vo svojej súčasnej pozícii riaditeľa strategického marketingu riadil stratégiu značiek Mattoni 1873 na všetkých trhoch, kde skupina pôsobí.

"Som rád, že sa osobne podieľam na budovaní a rozvoji skupiny už viac ako 20 rokov. Moja vízia Mattoni 1873 je založená na ľuďoch, našich spotrebiteľoch a zamestnancoch a čerpá z jedinečných základov a hodnôt, na ktorých je založený úspech Mattoni 1873.  Našu energiu budeme aj naďalej venovaťpochopeniu a predvídaniu potrieb spotrebiteľov, aby sme ich mohli potešiť zdravými, chutnými výrobkami, dokonalými službami a atraktívnymi značkami. Zároveň pokračujeme na ceste k úplnej cirkularite nápojových obalov a udržateľnosti nášho podnikania," hovorí Ondřej Postránský.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:34