Novým CFO Heureka Group sa stal Ľuboš Kratochvíl.
StoryEditor

Financie v Heureka Group má po novom na starosti Luboš Kratochvíl

03.05.2023, 10:52
Autor:
redred

Do skupiny prináša bohaté skúsenosti s finančným a strategickým riadením. Ostatných 6 rokov totiž pôsobil v spoločnosti Provident Financial, z toho 1,5 roka ako finančný riaditeľ.

Jednou z kľúčových úloh Luboša Kratochvíla v Heureka Group bude podpora rastovej stratégie firmy zo strany finančného tímu a nastavenie efektívnej komunikácie v rámci vedenia skupiny, s akcionármi, aj voči ostatným oddeleniam skupiny.

„Luboš prichádza ako odborník s mnohoročnými skúsenosťami. Som teda presvedčený, že aj vďaka nemu zvládneme prejsť súčasným svetovo ekonomicky náročným obdobím a zároveň budeme schopní nastaviť naše finančné plány a stratégie tak, aby sme zvládli čo najviac sa priblížiť našej vízii, ktorou je pomáhať ľuďom nakupovať múdro, bez akýchkoľvek hraníc,” hovorí o príchode nového člena vedenia Tomáš Braverman, generálny riaditeľ Heureka Group.

Počas mája Kratochvíl preberá agendu od odchádzajúceho Lukáša Gulíka, ktorý počas štvorročného pôsobenia v Heureka Group realizoval mnoho veľkých projektov a zároveň vybudoval medzinárodný finančný tím.

„Po prevzatí bežnej agendy bude mojou ďalšou úlohou nastaviť finančné smerovanie a rozhodovanie v jednotlivých oblastiach tak, aby bolo v súlade s plánmi celej skupiny, generálnym riaditeľom a investormi,“ hovorí k svojej novej úlohe Luboš Kratochvíl.

Luboš Kratochvíl pracoval pred nástupom do spoločnosti na vedúcich pozíciách v oblasti financií, telekomunikácií a auditu. Posledný 1,5 roka pôsobil v úlohe finančného riaditeľa v Provident Financial, kde strávil dokopy 6 rokov.

Ako finančný riaditeľ bol členom výkonného tímu, zodpovedal za obchodnú výkonnosť, strategické plánovanie a finančné riadenie spoločnosti, vrátane interného hodnotenia rizík a finančných plánov. Rovnako dlho, teda 6 rokov, pracoval ako riaditeľ finančného oddelenia v UPC Česká a Slovenská republika a 7 rokov ako manager v spoločnosti Ernst & Young (audit a TAS).

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 09:16